Evropa - Česká Republika

Divoká planeta

Kniha fascinujících fotografií z divočiny.

Divoká planetaFotografové Petr Slavík a Václav Šilha se dívají na naši Zemi hledáčkem svých fotoaparátů opravdu zasvěceně a objevují pro nás pozoruhodný svět zvířat, jak ho neznáme.

"Všichni máme oči. Jen málokdo z nás ale opravdu dokáže dívat se, vnímat, pochopit a rozumět. To je pak skutečný dar. A umíte-li se takto dívat i hledáčkem fotoaparátu a to, co vidíte zprostředkovat druhým lidem, je tento dar ještě větší, a mohu-li to tak říct - i mnohem významnější. Tuto nádhernou, vzácnou schopnost mají i oba lidé, o nichž hovořím, fotografové Petr Slavík a Václav Šilha. Dokázali pohlédnout na naši Zemi - tuto, jak ji označili "divokou planetu" - opravdu zasvěceně. Tak, jak na ni hleděli jen málokteří. Svými báječnými fotografiemi zvířat, ale i krajin, které tito živočichové obývají, pro nás objevují svět, který jakoby ani neznáme. Nadaným fotografům a nyní i vynikajícím vypravěčům Petru Slavíkovi a Václavu Šilhovi za to všechno říkám své děkuji. A protože celý život intenzivně cestuji, přeji jim a jejich knize šťastnou cestu ke čtenářům", říká Divoká planetacestovatel a spisovatel Miloslav Stingl.

Současně bychom vás rádi pozvali na výstavu fotografií Divoká planeta. Od 10. října 2008 můžete navštívit výstavu wildlife fotografií Petra Slavíka a Václava Šilhy v Zoo Praha. Fascinující fotografie zvířat z různých koutů světa můžete obdivovat do konce roku 2008 ve Vzdělávacím centru i v jednotlivých pavilonech pražské zoologické zahrady v Troji.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 13.06.2008 09:10
Poslední změna: 27.07.2009 01:59

RSS

Hodnocení: 4.98 (48x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz