Společnost

Miss Praha Open 2008

Miss Praha 2008 Open Michaela Dihlová zvítězila u porotců i věřejnosti.

Miss Praha Open 2008Devátý ročník soutěže Miss Praha 2008 Open vyhrála Michaela Dihlová z Kozmic u Hlučína. Sedmnáctiletá studentka módního návrhářství zaujala porotu především dokonale zvládnutým tancem během volné disciplíny. Vzhledem ke svému věku Michaela neodjela, ale byla odvezena ve svém novém Citroënu C3. Má tedy teď velkou motivaci udělat si řidičský průkaz. Soutěže Miss Praha Open se účastnily dívky z celé České republiky i dalších zemí. Do letošního ročníku se přihlásilo na 350 uchazeček z Čech, Slovenska, Itálie, Španělska nebo Ukrajiny. Ředitel soutěže Jindřich Karpíšek v rozhovoru uvedl, že příští desátý ročník již bude mezinárodní, otevřený pro dívky z celého světa.

Tereza Kerndlová
Tereza Kerndlová
První Vicemiss se stala zelenooká Šárka Cojocarová. Šárka si za volnou disciplínu zvolila gymnastiku, během níž předvedla, že je nejohebnější z finalistek a asi ze všech lidí, kteří se v sobotu ve Smetanově síni Obecního domu sešli. Titul druhé Vicemiss vybojovala drobná sedmnáctiletá blondýnka Monika Vaculíková, která se věnuje tvůrčímu psaní a během finálového večera předvedla baletní vystoupení.

Diváci v sále zvolili hlasováním na místě Miss Sympatie, s jasnou převahou se jí stala Barbora Čenková z Jablůnky. Barbora v kovbojském převleku roztleskala sál písničkou Whisky to je moje gusto! A byla za svou bezprostřednost po právu odměněna dlouhodobým zapůjčením Citroënu. Novinkou v letošním roce byla soutěž Miss Internet, kterou zajistil webový portál Inspirovanikrasou.cz. Zde se hlasující shodli s porotou a Miss Internet vyhrála opět Michaela Dihlová.

Vítězky Miss Praha Open 2008
Vítězky Miss Praha Open 2008
Během večera prošly finalistky tradičními i méně obvyklými disciplínami. První z nich byla módní přehlídka Ateliéru Nikkita a módního návrháře Luďka Hanáka, jehož modely jsou každý rok oceňovány pro svou rafinovanost, se kterou skrývají a odhalují ženská těla. Ateliér Nikkita pak oblékl finalistky do romantických rób. Poněkud netradičnější byl rozhovor, organizátoři se rozhodli objasnit dohady o tom, jak to tedy s tou inteligencí soutěžících je, a připravili namísto obvyklých zdvořilostních frází znalostní testy. První část scio test nebyl pro mnoho z dívek právě snadný, druhá část nazvaná Osudové osmičky v českých dějinách byla možná ještě náročnější a i v publiku se často diskutovalo o tom, v kterém že roce se daná událost odehrála. Volné disciplíny a plavky byly vrcholem večera. Finalistky ukázaly své záliby, tančily, hrály na klavír nebo saxofon. Sedmnáctiletá Aneta Zelená dokonce zazpívala lidovku v hanáckém kroji. Červené plavky v samém závěru potvrdily, že ať už porota vybere kteroukoli z dívek, rozhodně bude krásná.

Na večeru Miss Praha Open vystoupili Marek Ztracený, Tereza Kerndlová, Lucie Černíková a Ondřej Ruml. Večer moderovali Elen Černá a Petr Zajíček.

 

 

Editor: Veronika
Vytvořeno: 07.12.2008 06:23
Poslední změna: 21.12.2008 08:08

RSS

Hodnocení: 4.67 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz