Knihy

Tomio Okamura se zamýšlí nad uměním žít

Tomio Okamura, jehož předchozí knihy Český sen a Umění vládnout se staly po svém vydání bestsellery, si v nové knize pokládá otázku, zda existuje nějaký opravdový recept na šťastný život. Ve spolupráci s Nakladatelstvím Fragment připravil v pořadí již třetí titul s názvem Umění žít.

Tomio Okamura se zamýšlí nad uměním žítPo autobiografickém Českém snu a úvahách nad současnou situací shrnutých v titulu Umění vládnout vyšla v polovině září 2012 již třetí kniha nazvaná Umění žít, kterou Nakladatelství Fragment připravilo ve spolupráci s Tomiem Okamurou. Tentokrát jde o zamyšlení nad skutečným smyslem života. Jak prožít každý den naplno a čeho si v dnešní době vážit? Jaké hodnoty jsou důležité, ale velmi často zatlačované do pozadí? Je možné prožít opravdu spokojený, plnohodnotný a šťastný život? V knize se autor zamýšlí nad důležitými hodnotami i zdánlivými maličkostmi ovlivňujícími lidský život. Řídíme se heslem "opravdu prožít", nebo pouze "přežíváme"?

Tomio Okamura chce v této knize představit svůj pohled na obvykle dobře známé, ale často zapomenuté hodnoty, které dávají lidskému životu smysl. V jednotlivých článcích se pozastavuje nad každodenními záležitostmi, jako jsou nákup potravin, práce a vzdělání, ale také nad lidskými touhami, jednáním a společností. V zamyšleních Tomia Okamury najdeme důležitá i zdánlivě nedůležitá témata našeho života, jako láska, smrt, pivo, politika, vzdělání, práce, dětství, stáří, moderní technologie, víra i tradice, to všechno jsou součásti našeho života, které spolurozhodují o tom, jak dobře a spokojeně svůj život prožijeme. Kniha je doplněna kresbami Pavla Kantorka.

"Některé myšlenky je třeba oprašovat stále. Pojmy jako slušnost, čest nebo práce vám zní třeba omšele, ale k dobrému životu patří po tisíciletí a patřit budou i za dalších tisíc let, navzdory dnešnímu trendu života bez hodnot." Tomio Okamura

Editor: Janinka
Vytvořeno: 13.09.2012 12:06
Poslední změna: 04.10.2012 01:52

RSS

Hodnocení: 5.00 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz