Knihy

Mladá fronta na podzim 2012 vydá unikátní životopis o Winstonu Churchillovi

Vydání 1. svazku vynikajícího životopisu W. Churchilla z pera jednoho z nejlepších vojenských historiků současnosti Carlo D´Esteho s názvem Válečný vůdce – Život Winstona Churchilla ve válce 1874–1945 nakladatelství Mladá fronta naplánovala na přelom září a října 2012. Vydání 2. svazku se očekává na jaře 2013.

Mladá fronta na podzim 2012 vydá unikátní životopis o Winstonu ChurchilloviVynikající dvousvazkový životopis z pera jednoho z nejlepších vojenských historiků současnosti, Carla D’Este, líčí v 1. dílu knihy Válečný vůdce Život Winstona Churchilla ve válce 1874–1945 Winstona Churchilla jako vojáka a válečného vůdce, který sice nikdy nedosáhl vyšší hodnosti než podplukovník, avšak nakonec ve funkci předsedy vlády řídil vojenské operace Velké Británie a klíčovým způsobem se podílel na porážce Hitlera, Mussoliniho i Hirohita. Kniha zachycuje Churchillovo vojenské působení od jeho nejranějších dobrodružství na severozápadní hranici koloniální Indie přes búrskou válku až po mimořádně významnou účast v obou světových konfliktech.

Ačkoli se Churchill stal jedním z impozantních politických vůdců 20. století, jeho hlavní ambicí v dětství bylo stát se vojákem. D’Este využívá rozsáhlého archivního materiálu a odvíjí před námi důležité a dosud nepublikované postřehy Churchillova osobního lékaře, různých kolegů i rodinných příslušníků, aby nám vykreslil Winstonovu povahu tak, jak se ještě nikomu nepodařilo. Analyzuje Churchillovy strategické přístupy, které stály v pozadí velkých vojenských tažení první a druhé světové války, všímá si jeho oslnivých úspěchů i katastrofálních nezdarů a současně odhaluje jeho bouřlivé vztahy s generály a jinými veliteli včetně Dwighta D. Eisenhowera.

Kniha Válečný vůdce je stejně strhující jako muž, kterého vykresluje. Zároveň jde o mistrný, nic nezakrývající portrét jednoho z nejúchvatnějších a nejvlivnějších vůdců nesporně nejklíčovější události lidské historie. První díl zachycuje Churchillův život od raného dětství po jmenování předsedou vlády v květnu 1940, během nejtemnějšího období Británie.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 14.08.2012 11:37
Poslední změna: 13.09.2012 01:44

RSS

Hodnocení: 5.00 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz