Kultura

Swordfishtrombones pokřtí CD a zahrají společně s Wotienke v Rock Café

Křest brněnských alternative-rockových Swordfishtrombones se uskuteční ve čtvrtek 13. října 2011 v pražském klubu Rock Café, kde zahrají spolu s kapelou Wotienke.

Swordfishtrombones pokřtí CD a zahrají společně s Wotienke v Rock CaféBrněnští Swordfishtrombones vydali na jaře 2011 po dlouhých letech novou nahrávku Aftertaste, která se zdála být "labutí písní" této kapely. Naštěstí pro fanoušky se rozhodli pokračovat, a tak alespoň mimořádně předvedou písně z nového alba na koncertě, kde vystoupí společně s česko-nizozemskou formací Wotienke, která představí své nové EP Please Read This For Me.

A kdo nahrávku Aftertaste pokřtí? Swordfishtrombones chtějí vybrat toho správného až na samotném koncertě: "Dospěli jsme totiž k závěru, že nejvhodnějším kmotrem naší nejnovější desky bude Náš Fanoušek. Reprezentant celé naší fanouškovské základny. V této chvíli ještě neznáme jeho občanské jméno ani podobu, ale jsme připraveni to na křtu zjistit. Vyzýváme všechny vhodné kandidáty, kteří si myslí, že by roli kmotra zvládli, aby vhodili kandidátský lístek se svým jménem do losovacího osudí, které bude v místě konání koncertu připraveno. Věříme, že vybereme toho nejsprávnějšího."

Swordfishtrombones pokřtí CD a zahrají společně s Wotienke v Rock CaféAftertaste je nahrávkou, která je českou odpovědí na aktuální světové hudební trendy. Swordfishtrombones změnili zvuk oproti předchozím nahrávkám, kytarista Karel Krtička napsal krásné skladby a pak nahráli "chytré" poprockové album, v tom nejlepším slova smyslu. A to vše při zachování svých charakteristických znaků, jako je nakřápnutý vokál frontmana Miloše Rejska a propojení kytarového obsazení s neobvyklými aranžemi dechů. Swordfishtrombones natočili vědomě odlišné album od všech svých předchozích.

Swordfishtrombones charakterizuje skladatelský talent kytaristy Karla Krtičky, nakřápnutý vokál frontmana Miloše Rejska a propojení kytarového obsazení s neobvyklými aranžemi dechů, konkrétně trubky a lesního rohu Aloise Ponížila. Na desce Aftertaste do základního zvuku kapely výrazněji než kdy předtím zasahují klávesy a různé studiově procesované zvukové vrstvy.

Další kapelou, kterou na koncertě uslyšíte, jsou Wotienke. Aktuální EP Please Read This For Me, jež nahrála Wotienke analogově, zachycuje kapelu plnou energie, kterou načerpala za léta koncertování nejen v Čechách a Nizozemsku. Please Read This For Me je barvitým následovníkem příznivě přijatého debutového alba Wotienke z roku 2009 Mainland Sailors. Jeho čtyři skladby vás při nadčasovém výletu provedou různými náladami, od příjemné melodičnosti, přes psychadelické okamžiky, zpět do rozverného nadhledu a ironie.

Začátek koncertu v Rock Café je 13. října 2011 od 20:30 hodin. Za vstupné zaplatíte 130 Kč v předprodeji v Rock Café, 160 Kč na místě v den koncertu.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 12.10.2011 10:42
Poslední změna: 17.10.2011 08:53

RSS

Hodnocení: 4.00 (1x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz