Kultura

Divadlo Ungelt představilo Letní scénu 2011

Letní scéna Divadla Ungelt, která byla otevřena v roce 2005, se nachází ve starobylé malebné části Hradčan, na Novém Světě. Její komorní atmosféru v uličkách letní Prahy nabízí divákům výjimečná divadelní představení a nezapomenutelné hudební zážitky přímo pod širým nebem. Stěžejním titulem bude v roce 2011 hra Šest tanečních hodin v šesti týdnech, ve které excelují Chantal Poullain a Pavel Kříž. Nebude chybět ani tradiční pěvecký recitál Marty Kubišové se známými hosty.

Pavel Kříž, Chantal Poullain, Milan Hein a Marta Kubišová
Pavel Kříž, Chantal Poullain, Milan Hein a Marta Kubišová
Pražská komorní divadelní scéna Divadlo Ungelt již posedmé nabídne divákům jedinečné divadelní zážitky na své Letní scéně. Od 13. června do 3. září 2011 se na Hradčanech odehraje celkem 61 představení.

Nejnovější premiéra Divadla Ungelt Šest tanečních hodin v šesti týdnech Michaela Minettiho je světově proslulý divadelní hit. Madame Lily Harrison si najme učitele tance Michaela Minettiho, aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot, ča-ču a moderní tanec. Celkem čtyřiadvacetkrát bude hrát a tančit Chantal Poullain a Pavel Kříž.

Další tři úspěšné hry, které se na Letní scéně představí, vznikly pod režijní taktovkou Ladislava Smočka. Na útěku, jejimiž autory jsou Pierre Palmade a Christophe Duthuron, je nezdolnou energií a nadějí nabitá komedie o náhodném setkání dvou obyčejných žen vydávajících se na cestu za svobodou, dobrodružstvím a životem prožitým naplno. Ve hře, která se s humorným nadhledem dotýká i témat nelehkých, excelují Jana Štěpánková a Zlata Adamovská.

Stylová anglická komedie o vdově, sirovi a jeho komorníkovi, to je Ledňáček Williama Douglase Homea. Po padesáti letech se setkává slavný spisovatel v podání Františka Němce se svou dávnou láskou, kterou ztvárňuje Alena Vránová. Je tu ale ještě Petr Kostka, představitel spisovatelova komorníka…

Alena Vránová coby Helen a Václav Postránecký jako její manžel Murray si musí ve hře Fígl autora Henry Meyersona projít zkouškou vzájemné důvěry a lásky, aby mohli pokračovat ve vztahu, který dostal citelnou trhlinu. Už v tak těžké životní situaci se navíc objevuje Gladys, sestra Helen, v podání Marty Vančurové…

Jak bylo zmíněno, Letní scéna Divadla Ungelt by nebyla úplná bez tradičního pěveckého recitálu Marty Kubišové s hosty, jejímž rovněž tradičním průvodcem bude umělecký ředitel Divadla Ungelt Milan Hein. Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem a jeden z hlavních pilířů Divadla Ungelt opět přivítá po svém boku známé a milé kolegy Věru Špinarovou, Anetu Langerovou, Evu Pilarovou, Hanu Zagorovou, Petru Janů, Naďu Urbánkovou, Annu K. a Václava Neckáře. Doprovázet bude střídavě hudební skupina Petra Maláska a Karla Štolby.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 28.05.2011 09:39
Poslední změna: 31.05.2011 01:21

RSS

Hodnocení: 4.40 (10x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz