Společnost

Kristýna Liška Boková Nezavírat

Autorský taneční projekt Kristýny Lišky Bokové s názvem Nezavírat můžete vidět 3. a 4. února 2011 od 20 hodin pražském teatro NoD. Divákům se představí mladí umělci v netradiční formě divadelního představení plného neutuchající radosti a vášně z krásy pohybu.

Kristýna Liška Boková NezavíratPředstavení ve zcela jedinečné a netradiční formě, jehož autorkou je talentovaná tanečnice a herečka Kristýna Liška Boková, mělo premiéru 1. listopadu 2010 v alternativním prostoru teatra NoD. Autorské dílo Nezavírat, které vznikalo déle než dva roky, je unikátní a pro diváky zajímavé taneční divadlo ukotvené na provazech, balancující na hranici tance a akrobacie. Tématem tohoto doposud nevídaného špektáklu je lidské pouto. Ať už jde o vztah matky k dítěti, ženy k muži, ale třeba i pouto k určitému prostředí, ke vzpomínkám…

"Dlouho jsem přemýšlela, jak toto pouto, lidské spojení co nejvíce symbolicky pohybově ztvárnit. Zpočátku se nám nejideálnější zdálo využití akrobatických šál. Ty nám ale nakonec přišly příliš elegantní a k tématu moc poetické. Z toho důvodu jsme se definitivně rozhodli pro klasická lana. V další fázi realizace představení jsme hledali nejlepší a nejefektnější způsob, jak provazy používat. Což, jak se později ukázalo, bylo nakonec to nejtěžší. Když jsme totiž nějakou cestu a způsob nalezli a začali ji všemi cestami zdokonalovat, posléze jsme si uvědomili, že přílišná snaha o estetiku a ladnost pohybu okrádá představení o vnitřní pocity a symboly, které jsou pro nás podstatnější než pouhá krása pohybu. A tak jsme začali okrádat představení o trochu té ladnosti," popisuje zrod originálního představení autorka Kristýna Liška Boková, jež si ke spolupráci vybrala osoby, které jsou blízké jejímu srdci a vzájemně je spojuje společné umělecké smýšlení.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 01.02.2011 08:45
Poslední změna: 03.02.2011 08:37

RSS

Hodnocení: 3.75 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz