Knihy - Audioknihy

Nejrozsáhlejší zvukovou nahrávku Švejka na 20CD pokřtil herec Rudolf Hrušínský

Nejrozsáhlejší zvukovou nahrávku Švejka pokřtil herec Rudolf Hrušínský, který společně s dalšími devíti herci načetl slavný román Jaroslava Haška na 20 CD.

Osudy dobrého vojáka Švejka
Osudy dobrého vojáka Švejka
Nová audiokniha Osudy dobrého vojáka Švejka má více než 23 hodin a vychází jako komplet 20 CD. Jedná se o dosud nejdelší zvukový záznam nejslavnějšího českého humoristického románu. S herci Josefem Somrem, Bohumilem Kleplem, Petrem Nárožným, Miroslavem Donutilem, Václavem Postráneckým, Václavem Vydrou, Arnoštem Goldflamem, Rudolfem Hrušínským, Martinem Dejdarem a Pavlem Zedníčkem jej pořídil režisér Dimitrij Dudík.

Rudolf Hrušínský s audioknihou Osudy dobrého vojáka Švejka
Rudolf Hrušínský s audioknihou Osudy dobrého vojáka Švejka
Každý z interpretů poskytnul jedné části knihy svůj neopakovatelný umělecký přednes, přesto všech deset dílů vytváří ucelený posluchačský zážitek. Pro Rudolfa Hrušínského je Švejk pokračováním rodinné štafety. Jeho otec se stal nejslavnějším představitelem Švejka díky dvoudílnému filmovému zpracování režiséra Karla Steklého. V letech 1956 a 1957 vznikly snímky Dobrý voják Švejk a Poslušně hlásím, které poskytly tehdy šestatřicetiletému herci mimořádnou příležitost. Nejrozsáhlejší zvukovou nahrávku Švejka na 20CD pokřtil herec Rudolf HrušínskýV době natáčení bylo jeho synovi Rudolfovi deset let, takže si na okolnosti vzniku filmu pamatuje. "Vzpomínám si, že tatínek musel kvůli roli Švejka přibrat 20 kilogramů, aby odpovídal představě tvůrců filmu. A je pravda, že potom už nikdy nezhubnul a na svoji původní váhu se nevrátil," říká k tomu dnes Rudolf Hrušínský. Nejrozsáhlejší zvukovou nahrávku Švejka na 20CD pokřtil herec Rudolf HrušínskýZajímavostí je, že se jeho otec ke Švejkovi vrátil ještě jednou, když v roce 1986 namluvil jako vypravěč animovaný film Osudy dobrého vojáka Švejka. Posluchači audioknihy můžou nyní posoudit, co má Švejk otce a syna Hrušínských společného. "Až teď jsem si uvědomil, že ve Švejkovi je spousta německých povelů a vět, a já jako němčinář jsem s tím měl docela, nemůžu říct plné ruce práce, ale plnou pusu práce," dodal populární herec nad boxem obsahujícím 20 CD a popřál titulu, aby se stal milým vánočním dárkem pro všechny milovníky českého humoru.

Foto Popron Music

Editor: Janinka
Vytvořeno: 08.11.2010 07:45
Poslední změna: 29.04.2011 02:40

RSS

Hodnocení: 4.89 (9x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz