Společnost - Pozvánky

Pozvánka na křest detektivního románu Jana Rybáře Čtvrtá kostka

V listopadu 2010 se dánští vědci chystají zkoumat ostatky Tychona Braheho, pohřbeného v pražském Týnském chrámu. Čtvrtá kostka, renesanční detektivka z rudolfinské Prahy, přináší alternativní vysvětlení, jak slavný dánský astrolog, astronom a alchymista zemřel.

Jan Rybář Čtvrtá kostka
Jan Rybář Čtvrtá kostka
Křest detektivního románu novináře a publicisty Jana Rybáře nazvaného Čtvrtá kostka se uskuteční v úterý 2. listopadu 2010 v 16 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze. Knihu pokřtí režisér Jan Hřebejk.

A o čem román Čtvrtá kostka vypráví?
Jednoho podzimního dne roku 1601 je rytíř Jan Víta ze Rzavé těsně před branami Prahy unesen a poté vtažen do soukolí dramatických událostí, které započnou podivnou vraždou významného českého aristokrata a vyvrcholí neméně záhadnou smrtí Tychona Braheho, dvorního astrologa Rudolfa II. Víta se díky různým indiciím, jako jsou mapy Čech mizící z pražských šlechtických knihoven či křišťálové kostky pohozené na místech spojených se zločiny, octne na stopě spiknutí. Ale proti komu je namířeno? Napínavá renesanční detektivka z rudolfinské Prahy vychází v době, kdy je naplánováno nové prozkoumání ostatků Tychona Braheho. To pravděpodobně definitivně odpoví na otázku, jak tento dánský astrolog, astronom a alchymsta skutečně zemřel.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 01.11.2010 10:00
Poslední změna: 29.04.2011 02:42

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz