Osobní deníček

Tygří den v Zoo Praha

V sobotu 24. července 2010 se představí jedna z osobností reklamní kampaně pražské zoo Seznamte se!, samec tygra malajského Kawi.

Kawi, tygr malajský
Kawi, tygr malajský
Prázdniny na ostrovech, pod tímto titulem se skrývá letní program v Zoo Praha. Každý týden můžete objevit různé ostrovy světa, tentokrát je to Malajsie. Své ostrovní znalosti si můžete ověřit v ostrovním kvízu nebo třeba ochutnat ostrovní speciality. Ve 13:30 hodin v Pavilonu kočkovitých šelem samec tygra malajského Kawi prostřednictvím své chovatelky prozradí nejrůznější detaily ze svého života. U pavilonu kočkovitých šelem bude dále připraven stánek, kde se seznámíte mimo jiné s faunou Malajsie, původním biotopem tygra malajského. V tygřích hrátkách si budete moci ověřit, zda zvládnete některé z Kawiho dovedností, případně se pomocí face paintingu přímo v tygra proměnit.

Kawi je vzhledem ke svému původu unikát. Narodil se v březnu roku 2006 v Lok Kawi na Borneu a je jediným tygrem malajským, tedy Panthera tigris jacksoni, v evropských zoo, který nepochází z německého chovu v Zoo Halle.

Vzdělávací centrum Zoo Praha se stane základnou pro pracovníky České inspekce životního prostředí a celní správy České republiky. Od nich se dozvíte, jak tygry a další zvířata, jako např. nosorožce, ohrožuje nelegální obchod s přípravky s afrodiziakálními účinky, obchod s kožešinami a dalšími částmi jejich těl. Kromě ukázek zabavených předmětů budete moci shlédnout i nejrůznější fotografie a filmy s tygří problematikou.

Foto archiv Zoo Praha

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 23.07.2010 09:01
Poslední změna: 05.08.2010 07:46

RSS

Hodnocení: 4.50 (2x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz