Kultura

Adolf Born bude v Brně podepisovat autobornografii

Knihkupectví a Caffé Knihcentrum v oblíbeném nákupním a zábavním centru Olympia Brno se těší zasloužené přízni zdejších návštěvníků – čtenářů. Dobře totiž vědí, že kromě bohaté nabídky aktuální knižní produkce zde čas od času najdou také známé autory podepisující své publikace.

Adolf Born bude v Brně podepisovat autobornografiiNávštěvníci knihkupectví a Caffé Knihcentrum v oblíbeném nákupním a zábavním centru Olympia kromě bohaté nabídky aktuální knižní produkce zde čas od času najdou také známé autory podepisující své publikace. V pátek 18. června 2010 sem zavítá Adolf Born, karikaturista, grafik a malíř světového formátu, ale také obdivovatel rakousko-uherské monarchie i tureckých sultánů, milovník vína, umění, kejklířů, alchymistů, faunů a kentaurů, přítel zvířat i sběratel klobouků a čepic, jehož vášní je cestování. Charismatický umělec bude od 17 hodin podepisovat svou monografii Adolf Born autobornografie, kterou nakladatelství Slovart vydalo k jeho osmdesátinám.

Unikátní kniha nabízí reprezentativní výběr dávných, novějších, ale hlavně těch nejnovějších ukázek z Bornovy volné tvorby. Čtenáře zve, řečeno slovy Miloše Macourka, "do světa, v němž je přítomen nejen humor, ale i nostalgie, tajemství a také kapka hrůzy, ale především závratný pocit svobody, neboť v tomto beztížném prostoru je možné všechno, o čem dokážete snít". Publikaci navíc doplňuje obsáhlé, bohatě ilustrované Kalendárium, které zachycuje život i všechny aktivity Adolfa Borna.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 01.06.2010 06:22
Poslední změna: 09.06.2010 07:51

RSS

Hodnocení: 4.25 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz