Kultura

Aktuální atak avantgardní tradice jménem Kocab, značky s ručením neomezeným

Natalie Kocab, nekonvenční autorka a originální zpěvačka s velkým příjmením na krku, přichází na českou hudební scénu se zbraní genetického věku.

Aktuální atak avantgardní tradice jménem Kocab, značky s ručením neomezenýmNovodobý model avantgardy, založený na bázi neřízené umělecké tradice značky Kocab, kombinuje elektroniku s živými instrumenty a detonuje napříč stylovým spektrem electro - downtempo - tropical. Repertoár vychází z právě dokončené desky Walking on the A-bomb, která vzešla z kreativní spolupráce Natalie Kocab se známým českým hudebníkem Jiřím Burianem. Jiří Burian a Natalie Kocab
Jiří Burian a Natalie Kocab
Výsledek společného tvůrčího procesu, rovný finální podobě alba i live prezentaci na koncertech, zásadně přesahuje standardní vzorec české hudební produkce.

Aktivní jádro muzikantského komplexu doplňuje vedle osobité frontmanky a multifunkčního Jiřího Buriana živelná sekce v podání houslistky Anežky Bzirské a cellistky Terezie Kovalové.

Specifický hlas Natalie Kocab plyne i vládne éterem podmanivých až industriálních zvuků, koordinovaných systémem pravidelné rytmiky i rozpuštěných v anarchii experimentální aranže. Natalie Kocab
Natalie Kocab
Ambientní vakuum dominantních zvukových efektů a smyslného vokálu přechází do rytmicky intenzivnějšího downtempa a syntézu militárního tlaku electro groovů, mísenou prvky techna i junglu, střídá tanečnost s nábojem tropicalu.

Aktuální atak avantgardní tradice jménem Kocab, značky s ručením neomezenýmHudební sdělení vychází ze života obou autorů, jejichž světy se v euforii tvůrčí spolupráce spojily v jeden. Těkavá směs protipólů, nejrůznějších pocitů a nálad, elektroniky versus živých nástrojů, kontrastu čisté jednoduchosti a kombinace motivů, spouští řetězovou reakci, jež v průběhu koncertu navozuje gradující pocit napětí. Kontrastní je i atmosféra, ve které se rozpíná jak pohodový nádech chilloutu, tak jiskrná energie taneční party.

Svou genetickou zbraň odhalí Natalie Kocab 21. května 2010 ve 21 hodin v MeetFactory v rámci premiéry projektu Walking on the A-bomb. Předprodej vstupenek je zajištěn v síti TicketStream.cz

Foto Slavica

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 13.05.2010 11:05
Poslední změna: 18.05.2010 01:09

RSS

Hodnocení: 4.75 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz