Kultura

Coca-Cola JamRock festival

Festival Coca-Cola JamRock Žamberk, který zatím nemá co se týče návštěvnosti v ČR obdobu, nasadil pro letošní rok skutečné hvězdy ze zahraničí!

JamRock nasadil zahraniční superhvězdy!

Zatím se prodalo třikrát více lístků než v loni!

Festival Coca-Cola JamRock Žamberk, který zatím nemá co se týče návštěvnosti v ČR obdobu, nasadil pro letošní rok skutečné hvězdy ze zahraničí!

Gabriella Cilmi z Austrálie, švédští GRAVE a skapunkoví Panteón Rococó z Mexika zdaleka neuzavírají výčet zahraničních kapel, které letos na tomto charismatickém festivalu uvidíte!

Samozřejmostí je zde to nejlepší z českých hudebních vod. Kryštof, Tři Sestry, MIG 21, Anna K, UDG, Sto Zvířat, Krucipusk, Horkýže Slíže, David Koller, Michal Hrůza, atd. – téměř padesát nejlepších českých kapel.

Nechybí však také úplné české novinky – zatím kapely málo známé, ale svojí kvalitou srovnatelné s těmi nej… JamRock se tak stává jakýmsi prémiovým festivalem, kde není snadné si zahrát, kapely jsou vybírány podle velmi přísných měřítek a s ohledem na diváka.

Největším lákadlem letos bude australanka Gabriella Cilmi, která svým megahitem doslova „dostala“ světovou hudební scénu. Kromě mnoha hudebních cen od Austrálie, přes USA až po Británii je asi největším důkazem její úspěšnosti, že má např. song Sweet About Me přes 20 000 000 shlédnutí na youtube! Po dvou letech se tato osmnáctiletá kráska vrací na výsluní s novým singlem a již za pár týdnů i s druhou řadovou deskou. Album, které ponese název ”Ten”, pro Gabriellu vytvořilo hned několik producentských es. Jedním ze dvou hlavních producentů je legendární Dallas Austin, který má na svých bedrech například úspěšnou spolupráci s TLC, Gwen Stefani nebo Michaelem Jacksonem. Druhým producentským esem je Greg Kursten, který je podepsán pod alby Lily Allen, Little Boots nebo Flaming Lips. Producentskou trojici uzavírá britský producentský team Inivisible Men, který se osvědčil pro produkci debutové desky The Noisettes.

Svoji novou produkci Gabriella Cilmi uvádí nadupaným singlem ”On A Mission”, které je (jak sama interpretka uvádí) spojením Blondie, Joan Jett a kapely Van Halen. Píseň doprovází i velmi povedený videoklip, ve kterém se Gabriella představuje jako kosmická sexy zena vamp. Není tedy divu, že zmiňovaný klip patří v současné době mezi pětici nejsledovanějších klipů na internetu. Album Gabrielly Cilmi “Ten” vychází 22. března! a již za dva měsíce ji uvede JamRock. Tak čerstvou novinku jsme ještě v čechách neměli!

Každý kdo zná SKA P a má rád ska-punk, určitě přivítá mexickou kapelu Panteón Rococó, která vystoupila v minulosti na Rock for People a sklidila zde velký úspěch. Na svém světovém turné a jeho české zastávce na Coca-Cola JamRock Žamberk představí úplné novinky.

Skvělou kapelou jsou i norští Sibiř (myspace.com/sibirspace), kteří i přes svůj Rusko evokující název hrají světovou muziku a mají blíže spíš k U2 než k ruským častuškám…O jejich bubeníkovi napsal věhlasný časopis MetalHammer:  „Husvik je jedním z nejzajímavějších bubeníků v Evropě! \" podobně je hodnocena kapela jako celek. K této kapele se však vrátíme v samostatném článku, protože její tzv. „arogantní POP stojí za víc!!!

JamRock tak přináší letos opravdu velmi nabitý program, který je tu pro vás za minimálních 330!Kč v běžné předprodeji a ve zcela exklusivních cenách výhradně na Bandzone dokonce za 310Kč! Více o festivalu na www.jamrock.cz

Gabriella Cilimi
Gabriella Cilimi

Editor: Veronika
Vytvořeno: 15.03.2010 08:53
Poslední změna: 15.03.2010 08:56
web: http://www.jamrock.cz

RSS

Hodnocení: 0.00 (0x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz