Kultura

Susan Boyle tvoří hudební historii coby celosvětově nejprodávanější debutující

Album Susan Boyle s názvem I Dreamed A Dream se drží na prvních příčkách hitparád ve Velké Británii, Austrálii a Irsku a na čela hitparád útočí i ve Spojených Státech, Kanadě, Novém Zélandu. Na iTunes je na prvním místě ve Francii, Španělsku, Švýcarsku, Irsku a Japonsku. Vzkaz je jasný, Susan Boyle už má své místo po boku hudebních velikánů jisté.

Susan Boyle
Susan Boyle
Příběh Susan Boyle je jako z hollywoodského filmu, ale v tomto případě jde o skutečný život a opravdu talentovanou a milou dámu, která zvítězila v soutěži Britain’s Got Talent. Susan Boyle I Dreamed A Dream
Susan Boyle I Dreamed A Dream
Susan okamžitě zaujala porotce, publikum a poté všechny, kdo se podívali na její podání písně I Dreamed A Dream z muzikálu Les Misérables na serveru Youtube. Kolem Susan se vytvořila rozvášněná smršť přemýšlení a úžasu. Na Youtube bylo její video během krátkého období spatřeno vice než 3 milionkrát a na facebooku má již téměř dva miliony přátel.

Debutové album I Dreamed A Dream bylo nahráno v průběhu léta 2009. Poprvé Susan vstoupila do nahrávacího studia v červenci 2009, kdy si vybrala písničky, se kterými se dokázala ztotožnit. "Bylo pro mě důležité, že jsem dokázala procítit vše, co jsem zpívala," říká Susan Boyle. Susan Boyle tvoří hudební historii coby celosvětově nejprodávanější debutujícíAlbum obsahuje 12 skladeb a Susan Boyle na něj nazpívala autorské písně jako je I Dreamed A Dream nebo Cry Me A River, stejně jako oblíbené hity The Rolling Stones Wild Horses, You'll See, skladbu The Monkees Daydream Believer a také původní nahrávku s názvem Who I Was Born To Be.

V Británii se album I Dreamed A Dream Susan Boyle stalo nejrychleji Susan Boyle tvoří hudební historii coby celosvětově nejprodávanější debutujícíprodávaným albem všech dob, když se ho prodalo 411 820 kopií během prvních tří dnů, a překonalo tak dosavadního držitele tohoto rekordu, kapelu Arctic Monkeys. I Dreamed a Dream v prodejnosti překonalo součet prodaných kusů ostatních alb první pětky. V Americe už Susan prodává více desek než mladí megaúspěšní umělci jako Rihanna, Lady Gaga a 50 Cent a v žebříčcích je poráží umístěními na prvních příčkách. Pokud bude pokračovat tak, jako dosud, podaří se jí zlomit rekord Eminema v počtu nejvíce prodaných desek za první týden na trhu v USA. Během pouhého prvního týdne prodeje si CD I Dreamed A Dream našlo cestu do dvou milionů domácností celé planety a stalo se nejrychleji celosvětově se prodávajícím debutovým albem zpěvačky.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 31.01.2010 02:09
Poslední změna: 04.02.2010 09:42

RSS

Hodnocení: 4.88 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz