Kultura

Black Eyed Peas se s Prahou podělí o pořádnou porci své nevyčerpatelné energie

Americká hip-hopová skupina Black Eyed Peas vyjela krátce po vydání svého nejnovějšího alba na světové turné s názvem The E.N.D. World Tour, v jehož rámci zavítá poprvé i do České republiky.

Black Eyed Peas
Black Eyed Peas
Název světové tour skupiny Black Eyed Peas je odvozen od jejich aktuálního alba The E.N.D., což překvapivě neznamená konec, ale The Energy Never Dies a dá se přeložit jako energie se nikdy nevyčerpá. Turné odstartovalo v září 2009 v Japonsku, v říjnu následovala Austrálie a Nový Zéland, v únoru až dubnu 2010 přijde na řadu Severní Amerika a v květnu 2010 se svých oblíbenců dočkají i obyvatelé starého kontinentu. BEP si s sebou přivezou i olbřímí podium s molem předsunutým až doprostřed arény, které na jednu stranu umožní bezprostřední kontakt kapely s publikem, na druhou stranu však sníží kapacitu plochy na stání na pouze 3500 diváků.

Black Eyed Peas se s Prahou podělí  o pořádnou porci své nevyčerpatelné energieKapela BEP vznikla v roce 1995 a od roku 2003, kdy přišla zpěvačka Fergie, hraje v následující sestavě: multiinstrumentalista will.i.am, zpěvák apl.de.ap, rapper Taboo a zpěvačka Fergie. Frontman kapely will.i.am, byl jednou z ústředních postav prezidentské kampaně Baracka Obamy. Je autorem hudební koláže Yes We Can a písní oslavujících Obamovo vítězství America's Song a It's A New Day. Album The E.N.D. je v pořadí již jejich páté. Mezi nejznámější skladby BEP patří hity jako Shut Up, Lets Get It Started, Don’t Lie, Don't Phunk With My Heart, My Humps, Pump It, Where Is The Love? nebo letní megahit I gotta Feeling či singl Meet Me Hafway, který se v současnosti drží na špici světových hitparád. BEP mají na svém kontě i pěknou řádku ocenění včetně třech Cen Grammy. Hned šest želízek v ohni v podobě nominací mají BEP i na Grammy za rok 2009, které se budou v Los Angeles rozdávat 31. ledna 2010.

Kapela Black Eyed Peas vystoupí v neděli 16. května 2010 ve 20 hodin v pražské O2 areně. Vstupenky jsou v prodeji od  22. ledna 2010 v cenách od 1090 Kč na terminálech Sazka a dále je možná možná i jejich rezervace na webu Sazkaticket.cz.

Foto Universal Music

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 21.01.2010 10:55
Poslední změna: 26.01.2010 10:53

RSS

Hodnocení: 5.00 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz