Kultura

ABC & D of Boogie Woogie v Praze

10. ledna 2010 zavítá do pražského divadla Hybernia legendání bubeník kapely Rolling Stones Charlie Watts se svým projektem ABC & D of Boogie Woogie.

ABC & D of Boogie Woogie
ABC & D of Boogie Woogie
Projektu Axel Zwingenberger
Axel Zwingenberger
ABC & D of Boogie Woogie se účastní Axel Zwingenberger (A), Ben Waters (B), Charlie Watts (C) a Dave Green (D).

Alex Zwingenberger je slavný německý pianista hrající blues a boogie woogie. A právě on je považován za jednoho z nejlepších světových hráčů tohoto žánru. Angličan Ben Waters je jedním z nejrychlejších a nejvíce ctižádostivých boogie woogie klavíristů na světě. Poté, co v osmdesátých letech viděl televizní show s Alexem Zwingenbergem, Charliem Wattsem a basistou Dave Greenem, začal hrát na klavír a nyní je považován za iniciátora projektu ABC & D of Boogie Woogie. Ben Waters
Ben Waters
Charlie Watts je od roku 1963 bubeníkem v největší rock´n´rollové kapele na světě a v tomto hudebním projektu si užívá svojí zálibu k boogie woogie, blues a jazzu.

Charlie Watts
Charlie Watts
Boogie Woogie je součástí blues, spojeného hlavně s pianem. A právě blues je jedním z hlavních kořenů jazzu, a proto přichází přímo z venkovského lidu v USA. Boogie Woogie vyzařuje dodnes neporušenou fascinaci, na základě originality a čerstvosti své hudební látky. Ačkoliv se ve Spojených státech amerických šířil hlavně ve 30. letech 20. století, a přestože jde o blues, je pro něj typický rychlý taneční rytmus, čímž připomíná pozdější rock 'n' roll.

Nenechte si ujít jedinečné, premiérové a zároveň zábavné vystoupení těchto nadaných umělců 10. ledna 2010 v pražském Divadle Hybernia od 19 hodin. Předprodej vstupenek je zajištěn v síti Ticketportal.cz a Dave Green
Dave Green
Ticketpro.cz od 1390 Kč.

Foto WTF Entertainment

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 04.01.2010 12:17
Poslední změna: 23.02.2010 09:34

RSS

Hodnocení: 4.75 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz