Kultura

Sukulenty ve Fata Morganě a Tanzánie na prodej

Alespoň mírně jedovaté nebo jinak užitečné musejí být sukulenty, které vystavuje Botanická zahrada hl. města Prahy ve skleníku Fata Morgana. A navíc k tomu čeká návštěvníky rej barev, zvířat a život v Tanzánii.

Sukulenty ve Fata Morganě a Tanzánie na prodejVe skleníku Fata Morgana jsou k vidění mnohotvárné sukulentní pryšce, smrdutky a jejich příbuzní, rostliny rodu Pachypodium a mnohé další. O sukulentech se dá obecně říci, že jsou pouštní a polopouštní rostliny, které na nějaký komfort opravdu moc nehledí. Zjednodušeně platí, že dokážou ve svém těle shromažďovat vodu pro přežití suchého období.

A navíc ze skleníku nemusí nikdo odcházet s prázdnýma rukama. Pěstovat doma aloe, pouštní růži či některý z pestré škály kaktusů, to je jednak dobrá výzva, a pak taky zaručená téměř stoprocentní úspěšnost. Vždyť jde o rostliny, které upřednostňují menší zájem svého majitele před horlivou zálivkou. Mnohdy úplně postačí rostlinu přistrčit blízko okna a zalévat opravdu velmi, velmi vzácně.

Sukulenty ve Fata Morganě a Tanzánie na prodejSoučástí výstavy sukulentů je také ukázka sukulentních bonsají a rostlin vhodných pro bonsajové pěstování, prodej sukulentních rostlin včetně kaktusů a semen a poradenství o jejich pěstování, fotografie sukulentů a o víkendu průvodcovská služba zdarma v každou celou hodinu od 10 do 17 hodin.

Sukulenty můžete obdivovat až do 25. října 2009 denně mimo pondělí od 9 do 17 hodin v Botanické zahradě hl. města Prahy ve skleníku Fata Morgana.

Sukulenty ve Fata Morganě a Tanzánie na prodejA když už botanickou zahradu navštívíte, zastavte se podívat na výstavu Obrazy z Tanzánie, která probíhá až do 1. listopadu 2009 ve výstavním sále venkovní expozice Areálu JIH. Život v daleké Tanzánii je zachycen na obrazech, módních doplňcích a dekorativních předmětech. Výstava naivního umění je prodejní, a tak se možná inspirujete na koupi originálního vánočního dárku.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 03.10.2009 09:58
Poslední změna: 14.10.2009 09:59

RSS

Hodnocení: 4.75 (4x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz