Kultura

Švédští Evergrey navštíví při jejich evropském turné také Prahu

Riffy jak z praku, vyhrávky a labužnické sjezdy kotlů. Moderní zvuk je úderný a vyvážený. Zkrátka skvělý. Tak se dá ve zkratce charakterizovat skupina Evergrey, která zavítá 17. září 2009 na koncert do Prahy.

Evergrey
Evergrey
Švédská metalová kapely Evergrey vznikla v roce 1996 a své první debutové album vydala o 2 roky později. Jejich hudba je rozdílná od normálního power metalu. Přidávají do ní různé temné zvuky podkreslené klavírovou linkou, která vytváří typický sound skupiny. Švédští Evergrey navštíví při jejich evropském turné také PrahuNezaměnitelný hlas Toma S. Englunda se začal šírit mezi fanoušky metalu nejdříve prvotinou The Dark Discovery a následně si již razil cestu albem Solitude, Dominance a Tragedy. Nezaměnitelný mrazivý a přitom navýsost technický projev Evergrey nazastínili ani četné personální změny v kapele. Kytarista Henrik Danhage se brzy vyprofiloval jako skladatel a pomohl Tomovi ve formování podoby Evergrey. Výsledkem bylo album In Search of Truth, kterým Evergrey vstoupili do velkého světa progres metalu. Jejich schopnosti a stále se zlepšující kompoziční a aranžérské dovednosti dotáhly do maxima desky Recreation Day a The Inner Circle, kde švédská pětice definitivně definovala svůj originální zvuk a vyjadřování. Po DVD a živé desce A Night to Remember proto každý jejich příznivec čekal, zda se kapela dokáže srovnat se situací, kdy je třeba vyrazit jiným směrem, nebo zda zvolí méně náročnou cestu. Protože však mluvíme právě o Evergrey, výsledek je opět vynikající, i když Švédové vstoupili na pole pro ně dosud neorané. Ale výzvy tato kapela přijímat umí a pokaždé je proměnila v posluchačský zážitek.

Švédští Evergrey navštíví při jejich evropském turné také PrahuHudební skupina Evergrey hraje ve složení: Jonas Ekdahl - bicí, Jari Kainulainen - basa, Tom Englund - vokály, kytara, Rikard Zander - klávesy a Henrik Danhage - kytary.

Evergrey zahrají v pražském klubu Exit Chmelnice 17. září 2009 od 20 hodin. Vstupenky za 450 Kč si můžete zajistit objednáním přímo v klubu Exit Music Hall Chmelnice nebo v předprodeji v síti  Ticketportal.cz.

Foto Agentura Blue Effect

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 03.09.2009 07:39
Poslední změna: 16.09.2009 09:01

RSS

Hodnocení: 4.50 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz