Kultura

Bohumil Klepl v Divadle Kalich

Zažijte neopakovatelnou atmosféru během veřejného nahrávání humorného CD při veřejném nahrávání originálního vyprávění známého herce na CD. Dozvíte se nejen spoustu historek z natáčení, ale i mnoho zajímavostí z jeho osobního a pracovního života.

Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
Při nahrávání originálního vyprávění v pražském Divadle Kalich máte možnost zblízka poznat známého herce Bohumila Klepla, který je proslulým vypravěčem a oblíbeným představitelem převážně komických rolí v mnoha českých filmech. Bob Klepl je po své mamince Armén. "Tatínek to nesnáší, když o sobě říkám, že jsem Armén. On sice pochází z východních Čech, ale maminka je Arménka. Vždy mi říká, abych si přestal hrát na Asiata, že jsem normální Bohouš z Pardubic," říká s úsměvem Bohumil Klepl. Nejen o rodině, ale i o jeho cestách po světě s loutkovým divadlem bude řeč. "K loutkám jsem se dostal, když jsem si vzal Maďarku Veroniku, studovala DAMU, byla loutkářka. Koupil jsem jí kompletní Alšovo loutkové divadlo. Když probíhala revoluce, byl jsem bez práce. Nikdo mne neznal, tak jsem si díky tomuto divadlu realizovat své činoherní sny. Odehrál jsem Macbetha za pět minut i jiné hry," říká známý herec. Eva Holubová a Bob Klepl ve filmu Účastníci zájezdu
Eva Holubová a Bob Klepl ve filmu Účastníci zájezdu
Po světě jezdil jako "maskot" s bratry Formanovými. "V Dánsku jsem hrál dokonce bez loutek, ztratily se na letišti. Tehdy si Dánové mysleli, že jsme k nim přijeli s novou českou vlnou, ještě nikdy neviděli, že by někdo mohl hrát představení bez loutek," vzpomíná Bohumil Klepl.

Během své devadesáti minutové show Bohumil Klepl zavzpomíná také na natáčení filmů Účastníci zájezdu, O život a jiných i na další historky ze svého života. Navíc budete mít možnost se známého herce na cokoli během představení zeptat Bohumil Klepl v Divadle Kalichosobně.

Své zážitky z představení si budete moci připomenout při poslechu CD Bohumil Klepl v Divadle Kalich, které v listopadu 2009 uvede na trh vydavatelství Popron Music.

One man show Bohumila Klepla uvede Divadlo Kalich v Praze v pondělí 5. října 2009 od 16 hodin. Vstupenky za 99 Kč můžete zakoupit v předprodeji pražského Divadla Kalich.

Foto Popron Music a archiv People.cz

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 03.09.2009 09:12
Poslední změna: 14.09.2009 10:29

RSS

Hodnocení: 4.88 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz