Kultura

Velkopavlovické vinobraní 2009

Město Velké Pavlovice zve všechny, kteří mají rádi dobré umění, dobrý burčák a vše, co k tomu patří, tedy zpěv, hudbu, divadlo a hry, zkrátka celou tu sluncem prozářenou atmosféru v překrásném kraji Modrých hor, na další ročník svátku úrody vinařství, Velkopavlovické vinobraní.

Velkopavlovické vinobraní 2009V pátek večer 4. září 2009 a po celou sobotu 5. září vám budou ve Velkých Pavlovicích při vinobraní dělat společnost umělci a soubory jako je Hradišťan s Jiřím Pavlicou, Čechomor, Koňaboj, Hrdza, cimbálové muziky, folklórní soubory, dechovky a také moderní a alternativní skupiny. Pro naše nejmenší je připraveno dětské divadlo, hry, jezdecký den či jízdy silničním vláčkem.

Velkopavlovické vinobraní 2009Folklórním pokladem bude pořad Verbíři Slovácka, který nabídne desítky těch nejlepších tanečníků verbuňku ze všech oblastí Moravy, kde tento originální tanec zdomácněl. Dalším tradičním lákadlem je dramaticko-humorné provedení prastarého obřadu zarážení hory v podání místních ochotníků a krojované chasy.

Ochutnávky a především prodej toho nejlepšího z burčáků i vín pod patronací spolku Víno z Velkých Pavlovic jsou na Velkopavlovickém vinobraní samozřejmostí. Ve spolupráci s Vinařským fondem České republiky budete mít při letošním Velkopavlovické vinobraní 2009ročníku možnost zúčastnit se řízené degustace s jedním z našich nejlepších sommeliérů Liborem Nazarčukem. K tomu všemu přibyde ještě speciální exkurze do velkých vinařských firem VINIUM a.s. a vyhlášeného Vinařství Baloun.

Kdo by chtěl poznat úrodný kraje kolem Velkých Pavlovic, může se nechat vyvézt silničním vláčkem na novou rozhlednu příznačně nazvanou Slunečná, která je umístněna přímo v náruči vinohradů.

Podrobný program, informace o prodeji lístků a další zajímavosti o akci naleznete na webových stránkách Velkopavlovického vinobraní.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 03.09.2009 08:15
Poslední změna: 17.09.2009 02:26

RSS

Hodnocení: 5.00 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz