Společnost

Sunflower Children na Times Square

Modelka Helena Houdová v roce 2000 založila nadační fond Slunečnice. Své aktivity v oblasti pomoci potřebným nepřerušila ani po svém odchodu do USA, ba právě naopak. V roce 2004 se zrodila Sunflower Children.

Billboard Sunflower Children
Billboard Sunflower Children
Dnes je nadace Sunflower Children známou a respektovanou humanitární organizací pečující o znevýhodněné děti po celém světě. Dokládá to ostatně i fakt, že v pátek 17. dubna 2009 byl na jedné z nejprestižnějších reklamních ploch světa, na newyorském náměstí Times Square vyvěšen obrovský billboard propagující právě Sunflower Children. Zobrazuje Helenu Houdovou s dítětem v náručí. Prázdná plocha na newyorském náměstí Times Square zatím na bilboard čeká...
Prázdná plocha na newyorském náměstí Times Square zatím na bilboard čeká...
Fotografie výmluvně dokumentující bídu dětí ze všech kontinentů jsou ostatně k vidění také na webových stránkách Sunflower Children. Autorkou některých fotografií je sama Helena Houdová.

A co je vlastně nadační fond Sunflower Children? Tento nadační fond pomáhá nejchudším oblastem planety získat dostatek prostředků pro vzdělání a zdravotnickou péči. Podporuje projekty zaměřené na sirotky, handicapované děti, děti z uprchlických táborů, žijící na ulici nebo v nevyhovujících podmínkách, děti podvyživené, zanedbané a zneužívané. V USA funguje Sunflower Children na základě široké sítě dobrovolníků. Obrovský billboard Sunflower Children už visí na newyorském náměstí Times Square
Obrovský billboard Sunflower Children už visí na newyorském náměstí Times Square
Dárce přitahuje maximálně transparentním způsobem nakládání s finančními prostředky a možností vybrat si konkrétní projekt, který chtějí podpořit.

Česká Slunečnice Heleny Houdové vychází ze stejných principů a má identické poslání jako Sunflower Children. V loňském roce nastoupila cestu profesionalizace a rozšíření své činnosti s ambicí stát se významným nadačním fondem v České republice. Prezidentka nadačního fondu Helena Houdová věří, že strategie Sunflower Children je globální a použitelná bez ohledu na lokaci. "Myslím, že jsme se během těch čtyř let působení v Americe naučili, a stále se učíme, hodně z tamních zkušeností a tradic filantropie. A věřím, že to dobré se dá přenést i do českého prostředí: kvalita podporovaných projektů, práce s donátory, stoprocentní zajištění administrativy a nákladů z jasných, oddělených zdrojů, možnost výběru podpory konkrétního projektu...," vypočítává Helena Houdová.

Sunflower Children na Times SquareS originální nabídkou pomoci Slunečnici právě teď přichází časopis Elle, který už patnáct let dává českým ženám křídla, svobodu, inspiraci a odvahu k výpravám do světa módy. Velkolepé oslavy začaly 17. dubna 2009 v pražském obchodním centru Palladium, kde se zlatým hřebem noční show stala přehlídka patnácti unikátních modelů, které právě pro tuto příležitost navrhli úspěšní čeští návrháři jako Klára Nademlýnská, Liběna Rochová nebo Jakub Polanka. Jedinečné oděvní kousky prachem ve skříni rozhodně nezapadnou, protože hned následující den, 18. dubna 2009, se na stránkách www.elle-aukce.cz spustí jejich veřejná dražba. Výtěžek z aukce půjde na konto nadačního fondu Slunečnice. Dražitelé tak zažijí radostné vzrušení hned dvakrát - získají nepřehlédnutelný model a především pomohou dobré věci.

Helena Houdová mezi dětmi
Helena Houdová mezi dětmi
V České republice se Slunečnice chystá podpořit několik projektů ze sociálně zdravotní oblasti cílených především na pomoc dětem týraným, zneužívaným, zanedbávaným či jinak traumatizovaným. A tím aktivity nadačního fondu zdaleka nekončí, Helena Houdová má jasnou vizi: "Věřím, že jsme první generace, která opravdu může změnit světy mnoha miliónů dětí a lidí na celém světě. Díky médiím, především internetu, lze propojit ty, kteří chtějí pomoci, přímo s těmi, kteří to potřebují, a to v reálném čase."

Foto 2media.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 20.04.2009 10:21
Poslední změna: 24.04.2009 08:47

RSS

Hodnocení: 4.91 (11x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz