Společnost

Aňa Geislerová a Maxim Velčovský bojují za Národní knihovnu na Letné

Aňa Geislerová, Zdeněk Janáček, Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková připojili své podpisy pod Petici za realizaci projektu Národní knihovny ČR architekta Jana Kaplického na Letné v Praze, kterou iniciovalo občanské hnutí Demokracie staví.

Zdeněk, Aňa, Maxim a Veronika s peticí a dortem ve tvaru Kaplického chobotnice
Zdeněk, Aňa, Maxim a Veronika s peticí a dortem ve tvaru Kaplického chobotnice
Herečka Aňa Geislerová se svým manželem Zdeňkem Janáčkem, umělec Maxim Velčovský a jeho kolegyně Veronika Jiroušková společně uvedli na slavnostním večírku v Anině cukrárně Snídejte šampaňské petici na podporu knihovny architekta Jana Kaplického.

Maxim Velčovský a Aňa Geislerová před Velčovského malbami v cukrárně
Maxim Velčovský a Aňa Geislerová před Velčovského malbami v cukrárně
Podpořit hnutí může každý zájemce svým podpisem petičních archů občanského hnutí Demokracie staví, které jsou vystaveny právě i v cukrárně Snídejte šampaňské v Xaveriově ulici na Smíchově nebo v Divadle Na zábradlí na Anenském náměstí v Praze. Důvody podpory této aktivity vysvětlil Zdeněk Janáček: "Druhého března 2007 proběhla tiskem zpráva, že Národní knihovnu na Letné postaví Jan Kaplický. Byla to krása. Cítili jsme se hrdí, že bydlíme v Praze a že to město má odvahu vykročit do budoucnosti. Pak ale přišla hanba a poznání, že jsme zase jen telata v srdci Evropy. Proto podporujeme petiční akci hnutí Demokracie staví. Petici, která volá po objasnění okolností vykonstruovaného procesu s vítězným návrhem Národní knihovny na Letné, považujeme za nezbytný hlas v boji proti aroganci naší politické reprezentace. Jako voliči ODS nesouhlasíme s jejím postupem v celé kauze, který je v rozporu s jejím volebním programem Vize pro Prahu 2010 - Praha město pro život. Uvědomujeme si, že svými hlasy neseme díl zodpovědnosti na celé situaci, a proto vyzýváme své zastupitele, aby se k nám a ke knihovně postavili čelem. Chceme, aby si jednoznačně uvědomili, že zklamali své voliče a nedodrželi deklarovaný program. Proto také apelujeme na ostatní podvedené občany, aby na celou kauzu nezapomněli, až budou opět zvažovat svůj volební hlas. Praha volá Future Systems!"

Foto 2media.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 02.03.2009 04:57
Poslední změna: 08.03.2009 12:13

RSS

Hodnocení: 4.37 (16x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz