Kultura

Akropolismultimediale 2009

Pátý ročník audio-vizuálního festivalu Akropolismultimediale 2009 nabídne to nejlepší ze současného multimediálního umění.

Pfanderei
Pfanderei
Přehlídka Akropolismultimediale 2009 představuje veřejnosti aktuální trendy v oblasti elektronické hudby, nových médií a technologií, jako je videoart, videomixování nebo digitální film. Její pátý ročník, jež se uskuteční 27. a 28. února 2009 v Paláci Akropolis, naváže na předchozí úspěšné ročníky a nabídne špičkové umělce a hudebníky, kteří se Akropolismultimediale 2009snaží o originální propojení současného hudebního a obrazového umění.

První den Akropolismultimediale, pátek 27. února 2009 bude patřit DVD projekci londýnské produkční skupiny Onedotzero patřící k nejlepším světovým představitelům inovativní práce s pohyblivou grafikou. Produkují digitální filmy či videoklipy, starají se o distribuci novátorských děl a pořádají také největší světový festival digitálního filmu. Pod svými ochrannými křídly má i tvůrce videoklipů k skladbám Prodigy, The Knife nebo Bloc Party, svou šťastnou ruku při výběru nových talentů potvrdila i vydáním přelomové DVD série krátkometrážní animované a klipové tvorby, z níž diváci v Paláci Akropolis shlédnou to nejlepší.

Akropolismultimediale 2009Festival Akropolismultimediale 28. února 2009 přivítá také německou dvojici Gernot Bronsert a Sebastian Szary neboli Modeselektor a jejich dvorní vizuální doprovod Pfadfinderei, kteří na společném vystoupení protnou světy taneční elektronické hudby a pohyblivých obrázků. Slavné experimentátorské německé duo Modeselektor
Slavné experimentátorské německé duo Modeselektor
Jejich energický a inovativní mišmaš klubového electra, aktuálních hiphopových beatů a humoru si získal posluchače na celém světě. Další rozměr vystoupení Modeselektor dává vizuální doprovod VJského týmu Pfadfinderei, dalších legend berlínské klubové scény. Jejich kolaborativní DVD Labland perfektně shrnuje společně znásobenou sílu elektronických beatů a grafiky. Podle Pfadfinderei je každý večer jako "nedokončené dílo, laboratoř a zároveň cesta do neznámých teritorií".

Kromě toho diváci v Paláci Akropolis budou mít jedinečnou možnost shlédnout výběr oceňovaných krátkých a animovaných filmů nových talentů i osvědčených hvězd především evropské a japonské vizuální scény.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 23.02.2009 03:31
Poslední změna: 26.02.2009 09:16

RSS

Hodnocení: 4.88 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz