Kultura

A taková to byla láska a Prostě spolu

Mladá fronta a LiStOVáNí.cz zvou na cyklus scénických čtení knih Anny Gavaldy.

A taková to byla láska a Prostě spoluV neděli 21. prosince 2008 v 19.30 hodin se můžete zaposlouchat na Malé scéně pražského divadla Minor ve Vodičkově ulici 6 do četby skvělých románů dnes už slavné francouzské autorky Anny Gavaldy A taková to byla láska a Prostě spolu.

A taková to byla láska (Autor: Anna Gavalda)
Autor: Anna Gavalda
A taková to byla láska
Román A taková to byla láska vypráví příběh Chloé, matky dvou dětí, kterou právě opustil manžel. Chloé tráví pár dní ve venkovském domku se svým tchánem. A kupodivu nejen ona, ale i tchán jsou tam proto, aby si lízali rány. Děje se tak prostřednictvím vzájemných rozhovorů, a jelikož Chloé bývá sarkastická a tchán je střídavě bohorovný a rozpačitý, rány se zprvu především jitří. Aby k sobě Chloé a tchán našli cestu, musí se objevit Mathilde, osudová žena z Hongkongu.

Prostě spolu (Autor: Anna Gavalda)
Autor: Anna Gavalda
Prostě spolu
Čtyři hlavní postavy románu Prostě spolu nemají nic společného, tedy kromě otevřených ran minulosti. Ale stále ještě sní. Věří, že štěstí nakonec přijde. Možná že přijde, právě až budou... prostě spolu? Příběh je navýsost čtenářsky vděčný a přitažlivý: výtvarnice Camille po nocích uklízí kanceláře a když má čas, rádá kreslí, na potrhlého, mladého a samotářského šlechtice Philiberta v obrovském bytě kousek od Eiffelovy věže sedá prach. Spolubydlícího z vedlejšího pokoje, kuchařského mága Franka, zajímají jen motorky a známosti na jednu noc. A někdo se přece musí postarat o jeho tvrdohlavou babičku, křehkou a legrační starou dámu Paulette z Tours... O oblíbenosti románu Prostě spolu svědčí i fakt, že byl nedávno zfilmován s Audrey Tautou v hlavní roli.

Okuste nový žánr, nové téma, novou hereckou kombinaci v LiStOVáNí a odpočiňte si na chvíli od předvánočního shonu.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 17.12.2008 05:25
Poslední změna: 23.12.2008 01:46

RSS

Hodnocení: 5.00 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz