Společnost

Zdeňka Žádníková-Volencová pokřtila nadační kalendář

Hvězda seriálu Velmi křehké vztahy, herečka Zdeňka Žádníková–Volencová, pokřtila v pardubické galerii Gong kalendář na rok 2009 věnovaný svému nadačnímu fondu.

Ivo Chvátil a Zdeňka Žádníková-Volencová
Ivo Chvátil a Zdeňka Žádníková-Volencová
Projekty a aktivity Nadačního fondu Zdeňka Žádníková-Volencová pokřtila nadační kalendářherečky Zdeňky Žádníkové-Volencové se soustřeďují především na děti a mládež, a tak není divu že díky herečce vznikl například projekt nazvaný Pro dětský úsměv ve zdravotnických zařízeních, který se snaží zlepšit podmínky pro děti ve zdravotnických zařízeních.

Své nadační snahy tentokrát spojila Zdeňka Žádníková-Volencová s tvorbou výtvarníka Ivo Chvátila a tak vznikl nadační kalendář. Umělecké obrazy výtvarníka v kalendáři potěší hlavně pány a verše Pavla Vrány pro změnu zase dámy.

Fotografické obrazy Ivo Chvátila
Fotografické obrazy Ivo Chvátila
Součástí křtu byla i vernisáž výstavy Soukromá realita, která zahrnuje fotografie Ivo Chvátila, jehož tvorba se vymyká tomu, co by se dalo zaškatulkovat do pojmu běžné fotomontáže. Zdeňka Žádníková-Volencová pokřtila nadační kalendářPříhodnější pojmem, jak nazvat jeho díla je umělecky komponované fotografické obrazy. A obrazy to skutečně jsou, protože jsou vytvořeny na strukturovaném fotografickém plátně a pouze v jediném zhotoveném originále. Tvorba Ivo Chvátila přináší jeho vize, plné krásných bytostí, gotických oken, zvířat, světel a snových přízraků.

A co o dílech Ivo Chvátila říká Galeristka Klára Spolková a umělecký fotograf Ivo Chvátil
Galeristka Klára Spolková a umělecký fotograf Ivo Chvátil
Zdeňka Žádníková-Volencová? "Když jsem poprvé viděla jeho obrazy se spoře oděnými dívkami, trochu mi zatrnulo a přemýšlela jsem, zda je možné je spojit s charitou. Chtěla jsem po něm, ať vybere spíše díla, kde jsou dívky oděné kapku více, ale to jsem mírně narazila," žertuje herečka.

Výstava je v pardubické galerii Gong přístupná do soboty 6. prosince 2008 od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.

Foto Galerie Gong

Editor: Janinka
Vytvořeno: 27.11.2008 08:27
Poslední změna: 08.12.2008 03:59

RSS

Hodnocení: 4.41 (32x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz