Společnost

Advent v Praze 7 bude patřit filmu

Městská část Praha 7 ve spolupráci s kinem Bio Oko a Českým rozhlasem – Regina pořádá premiérový ročník festivalu Holešovický filmový advent. V rámci tohoto projektu budou moci diváci v průběhu celého adventního období shlédnout současné atraktivní filmové tituly za symbolické vstupné 33 Kč.

Z filmu Vall-i (WALL-E)
Z filmu Vall-i (WALL-E)
Holešovický filmový advent se koná Advent v Praze 7 bude patřit filmuod 30. listopadu do 24. prosince 2008 v kině BIO OKO pod záštitou starosty MČ Praha 7 Marka Ječménka, který o festivalu říká: "Holešovický filmový advent je našim dárkem všem filmovým příznivcům, kteří si chtějí zpříjemnit hektické předvánoční období. Díky našim partnerům uvidí návštěvníci kina Bio Oko aktuální filmové hity za velice příjemnou cenu 33 korun. Navíc se nám v rámci příprav na festival podařilo zakoupit nové plátno a zrekonstruovat technické vybavení kina."

Advent v Praze 7 bude patřit filmuHolešovický filmový advent se tak snaží podpořitAdvent v Praze 7 bude patřit filmu a přispět k rozvoji filmové kultury v Praze 7. V rámci adventu je pro širokou veřejnost připravena soutěž o vstpenky, která  probíhá na webové stránce www.novapraha7.cz.

Festival bude zahájen první adventní neděli 30. listopadu 2008 v 17:30 hodin filmem Rudý baron. Rovněž od 17:30 hodin budou následně každý den promítány atraktivní filmové tituly až do WALL-E a Eve
WALL-E a Eve
Štědrého dne, kdy bude již v 11 hodin zdarma uvedena pohádka režiséra Zdeňka Trošky Nejkrásnější hádanka světa. Zdarma bude také přístupná slavnostní premiéra Advent v Praze 7 bude patřit filmufilmu režisérky Jitky Němcové Setkání v Praze, s vraždou, která se uskuteční 4. prosince. Diváci se dále mohou těšit na filmové hity jako Děti noci, Karamazovi, Mumie: Hrob dračího císaře, Vall-i, Nestyda, Bathory nebo Mamma Mia!.

"Přestože se jedná teprve o první ročník tohoto zimního filmového festivalu, chceme aby byl jeho záběr co nejpestřejší. Proto jsme připravili také několik zajímavých doprovodných programů," dodává Advent v Praze 7 bude patřit filmustarosta Marek Ječmének. Před vybranými představeními se divákům v krátkých pásmech představí kupříkladu Pěvecký sbor seniorek Prahy 7, Advent v Praze 7 bude patřit filmumezzosopranistka Alena Žáková s tenorem Milošem Ježilem nebo žáci z FZŠ Umělecká, která v průběhu Holešovického filmového adventu bude v kině Bio Oko rovněž prezentovat svou výstavu fotografií Krajina za školou. 

Editor: Janinka
Vytvořeno: 27.11.2008 06:14
Poslední změna: 06.12.2008 12:37

RSS

Hodnocení: 5.00 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz