Společnost

Bestiář Barbary Nesvadbové jako audiokniha

V pražské kavárně Café by Tretters byla pokřtěna audiokniha Bestiář Báry Nesvadbové, která vznikla v režii Františka Špergra a kterou namluvila herečka Jitka Čvančarová.

Bára, Jitka a Bestiář
Bára, Jitka a Bestiář
Nejdříve byl Bestiář Barbary Nesvadbové knižním bestsellerem, pak Bestiář Barbary Nesvadbové jako audioknihaúspěšným filmem a nyní získal podobu audioknihy namluvené herečkou Jitkou Čvančarovou. Velmi otevřený ženský pohled na život, partnerské vztahy a sex z pozice mladé nezávislé dívky byl pro velkou skupinu spisovatelčiných vrstevnic v době svého vydání doslova kultovní knihou. Barbara Nesvadbová nepopírala určité autobiografické prvky a příběh novinářky Karly je dodnes vyhledávaným čtivem mnoha českých žen. Nedávné filmové zpracování oživilo zájem o literární předlohu, a tak nakonec došlo i na pořízení zvukové nahrávky Bestiáře, který nyní vychází na 2CD u vydavatelství Popron Music.

Bára Nesvadbová a Jitka Čvančarová
Bára Nesvadbová a Jitka Čvančarová
"Audioknihy mne zaujaly už svým názvem. Dlouho jsem nechápala, o co jde. Až posléze Báru doprovodila i dcera Bibiana
Báru doprovodila i dcera Bibiana
mi došlo, že namísto občas obtěžujících rádií můžu na delších cestách poslouchat příběhy, což je samozřejmě milejší vyplnění času, který je člověk nucen strávit za volantem. Jsem vycvičená od své dcery poslouchat na cestách pohádky, tak nemám problém se na text soustředit. Naopak má pro mne jednu velkou výhodu: vždy totiž řídím podle hudby, občas moc pomalu, Bestiář Barbary Nesvadbové jako audioknihajindy moc rychle. Se čteným textem, který je plynulý, dělám méně dopravních přestupků," říká s humorem sobě vlastním Barbara Nesvadbová. Že Bestiář na 2 CD namluvila právě Jitka Čvančarová, úspěšné spisovatelce udělalo velkou radost: "Moc Bestiář Barbary Nesvadbové jako audioknihamne těší, že knížku namluvila právě Jitka, je to půvabná, charismatická a talentovaná mladá žena."

Pro jednu z nejobsazovanějších českých hereček současnosti to byla první audiozkušenost: "Jsem příznivkyní mluveného slova. A považuji ho za náročnou hereckou disciplínu." Na audioknize Jitka Čvančarová dokazuje, že je všestranně vzdělanou a talentovanou interpretkou. Ačkoliv ve filmu Bestiář hrála roli kamarádky hlavní hrdinky, tak Křest Bestiáře šampaňským
Křest Bestiáře šampaňským
na audionahrávce tentokrát vytvořila roli hlavní.

Audiokniha Bestiář Báry Nesvadbové byla pokřtěna tradičně šampaňským v pražské kavárně Café by Tretters, kam o berlích dorazila i zraněná herečka Jitka Bestiář Barbary Nesvadbové jako audioknihaČvančarová, která při natáčení nového filmu spadla z koně a zranila si stehenní sval. Jako kmotra audioknihy Bestiář si Bára Nesvadbová vybrala zcela nevšedně kadeřníka Libora Šulu. A proč právě jeho? Prostě proto, že ho má ráda.

Foto Popron Music a redakce People.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 24.10.2008 10:21
Poslední změna: 01.11.2008 10:11

RSS

Hodnocení: 4.50 (12x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz