Kultura

Žalman slaví čtyřicítku Mezi kameny

Muzikant Pavel Žalman Lohonka už zpívá a hraje neuvěřitelných 40 let. Při této příležitosti vydává nové album Mezi kameny, se kterým se vydává na turné.

Žalman slaví  čtyřicítku Mezi kamenyLetos je to právě čtyřicet let, co se Pavel Žalman Lohonka poprvé objevil na pódiu. A protože chce toto své jubileum náležitě oslavit, připravil si pro diváky nové autorské CD s názvem Mezi kameny, a to hned s mimořádným bonusem - DVD Live koncert Ranč Vletice.

Žalman slaví  čtyřicítku Mezi kamenyZa svou čtyřicetiletou hudební kariéru stál včele několika souborů, jenž se zapsaly do dějin české folkové a trampské písně, jako třeba jihočeská skupina Minnesengři (1969-85). V roce 1982 Žalman založil vlastní soubor, který vystupoval pod názvem Žalman a spol. Pavel Žalman Lohonka získal mnohá ocenění na poli folkové i trampské písně, např. Zlatou Portu 1986. Od října 1997 skupina Žalman & spol hraje ve složení Pavel Lohonka (kytara, zpěv), Jindřiška Brožová (flétny, perkuse, zpěv), Jan Brož (kytary, zpěv) a Petr Novotný (baskytary, klávesy, zpěv).

Žalman slaví  čtyřicítku Mezi kamenyKoncerty Žalmana i jeho spoluhráčů, s kterými ve stejné sestavě hraje již deset let, přinášejí pokaždé pozoruhodný zážitek plný dobrých hudebních nápadů, nápaditých a silných refrénů, kvalitních vokálů, odstupňované dynamiky i zdařilých textů. To vše prokládané nenásilným humorem nabízí posluchačům osobitou hudbu, která nepřináší překotné hudební přemety, ale standardní klasiku v tom nejlepším smyslu slova.

Se svým novým albem Mezi kameny se Žalman a spol vydávají na křest a turné po mnoha městech České republiky. Více se o koncertním programu dozvíte na Žalmanových webových stránkách.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 09.10.2008 02:45
Poslední změna: 16.10.2008 09:55

RSS

Hodnocení: 4.67 (9x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz