Kultura

Vzpomínání herce Josefa Dvořáka

Česká herecká legenda Josef Dvořák už svoji vzpomínkovou knihu před časem vydal. Ne vše se do ní ale vešlo, proto nyní vychází další pokračování nazvané Netahej čerta za fousy.

Josefa Dvořáka na křest knihy doprovodila manželka Jája
Josefa Dvořáka na křest knihy doprovodila manželka Jája
Co Josef Dvořák na konci své první vzpomínkové knihy s názvem Vzpomínání slíbil, doslova a do písmene plní. Josef Dvořák se vzpomínkovou knihou Netahej čerta za fousy
Josef Dvořák se vzpomínkovou knihou Netahej čerta za fousy
Život mu v poslední době připravil mnohá milá i nemilá překvapení, a tak začal opět vzpomínat. Znovu si našel čas a společně s Marií Formáčkovou se ponořil do svých vzpomínek. Vznikla tak další kniha, tentokrát nazvaná Netahej čerta za fousy, která nás provádí životem Josefa Dvořáka a která je plná veselých, ale i těch méně veselých vyprávění tohoto českého mistra humoru.

I tentokrát se jeho příběhy točí hlavně kolem divadla a lidí, jež během života potkával a předával si s nimi zkušenosti. Ve své knize se Josef Dvořák zmiňuje i o stinných stránkách umělecké profese, například o alkoholu, který byl jeden čas i jeho problémem. Jednu kapitolu věnuje své velké fotbalové lásce, mužstvu Bohemians, a další tenisu, který je jeho velkou vášní. Nepřechází mlčením ani své nedávné nařčení ze spolupráce se Státní bezpečností a otevřeně píše o všech okolnostech, jež tuto aféru provázely.

Pokračování první knihy Netahej čerta za fousy Josef Dvořák pokřtil 8. října 2008 v pražském knihkupectví  Neoluxor.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 09.10.2008 09:24
Poslední změna: 14.10.2008 10:16

RSS

Hodnocení: 4.74 (23x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz