Kultura

El paso je dotočeno

Režisér Zdeněk Tyc právě dokončil natáčení filmu El paso, který diváky zcela netradičně zavede do romské rodiny a ukáže boj romské matky sedmi dětí s úřady.

El paso je dotočenoPříznivci českého filmu El paso je dotočenose mohou těšit na nový film režiséra Zdeňka Tyce s názvem El paso. Časové náročné natáčení snímku zachycuje všechny roční doby, během nichž probíhá soudní případ řešící zoufalý boj romské matky sedmi dětí s úřady. Všichni dobře víme, jak je u nás justice zdlouhavá. Herci tedy zažili všechny rozmary počasí - déšť, sníh i vedro. Neobvyklé řešení si vyžádala velice častá přítomnost minimálně šesti dětských herců na place. Za účelem zvýšení autenticity jejich výkonu El paso je dotočenobylo potřeba zmást jejich pozornost, rozptylovat je a zachycovat autentické chvilky. Velkorysost a pochopení producenta El paso je dotočenoOndřeje Trojana, který je sám režisérem, ale nakonec umožnilo zcela bez problémů zachytit všechny roční doby.

Film El paso nás zavede, pro český film tak trochu netradičně, do romského prostředí. V tomto nezvyklém terénu je ale režisér Zdeněk Tyc jako doma, protože již v roce 2002 natočil film Smradi v hlavních rolích s Ivanem Trojanem a Petrou Špalkovou. El paso je dotočenoTento hořký příběh vypráví příběh českých adopotivních rodičů, kteří se pokouší vychovávat dva romské chlapce na maloměstě.

El paso je dotočenoV nejnovějším snímku El Paso se tentokrát představí Linda Rybová, Irena Horváthová, David Prachař, Igor Chmela, Jana Janěková mladší, Vladimír Javorský, Igor Bareš nebo Leoš Noha.

El paso je dotočenoObrovské množství natočeného materiálu k filmu El paso, který byl snímán souběžně dvěma kamerami, nyní putuje do střižny a následné práce, jako ozvučování filmu a postsynchrony, potrvají ještě několik měsíců. Proto je termín premiéry filmu El paso naplánován až na 20. ledna 2009.

Foto 2media.cz Martin Špelda

Editor: Janinka
Vytvořeno: 08.07.2008 05:08
Poslední změna: 10.07.2008 09:00

RSS

Hodnocení: 4.33 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz