Společnost

Veselý senior přivítal první letní neděli tancem

Náměstí Míru na pražských Vinohradech se v neděli 22. června 2008 proměnilo v tančírnu pod širým nebem.

Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou
Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou
Nadační fond Robert Záruba s Vandou Dětinskou
Robert Záruba s Vandou Dětinskou
Veselý senior uspořádal velkou party pod širým nebem, plnou tance a zábavy, která byla určena pro všechny generace. Televizní pořad Star Dance připomněly ladnými figurami hned dva páry, které v této taneční soutěži excelovaly. Populární dvojice Michal Dlouhý s Michaelou Gatěkovou zatančila jive, Robert Záruba s Vandou Dětinskou rumbu. Ostatní se nechali mistrovskými kousky hereckých, sporťáckých a tanečních celebrit inspirovat a do tance se pak dali mnozí další od seniorů až po ty nejmladší. Dění na této ojedinělé akci nazvané Veselý senior tančí moderovala Tereza Kostková, patronka tohoto nadačního fondu. Finanční výtěžek z nejen taneční party bude věnován na pomoc sociálním zařízením pro seniory.

Veselá seniorka s koláčky
Veselá seniorka s koláčky
V originálním oblečení, jaké kdysi nosívaly prodavačky či servírky, prodávaly se smyslem pro humor hostesky-seniorky makové koláčky. Speciálně pro tuto příležitost je upekl pekař Jiří JanoušekTereza Kostková je patronkou Nadačního fondu Veselý senior
Tereza Kostková je patronkou Nadačního fondu Veselý senior
z Rudné u Prahy. A proč právě makové koláčky? Makovici má totiž Veselý senior ve znaku jako symbol vyzrálosti a moudrosti.

Součástí tanečního odpoledne bylo soutěžení generačně smíšených párů, které také se zájmem sledoval populární choreograf Richard Hes. Na vítěze soutěže v twistu čekal dárkový koš od generálního partnera Veselého seniora, společnosti Walmark, která se spolu s Veselým seniorem snaží změnit stereotypní názor na stáří, pomáhat seniorům a upozorňovat na jejich problémy.

Veselý senior přivítal první letní neděli tancemTanečníky Veselý senior přivítal první letní neděli tancemdoprovázel populární orchestr Martina Kumžáka Moondance Orchestra. A Martha Elefteriadu učila zájemce typický tanec, řecké kolo. Cílem tanečního odpoledne bylo také připomenout tradiční zábavu našich předků, kdy se letní odpoledne trávívalo právě při tanci. Party se uskutečnila pod záštitou starostky městské části Praha 2 Jany Černochové.

Veselý senior připomíná, že stáří je etapou života, která čeká každého, a proto bychom ji neměli ignorovat.

Více se o Nadačním fondu Veselý senior dočtete na webových stránkách.

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 23.06.2008 01:04
Poslední změna: 25.06.2008 08:07

RSS

Hodnocení: 4.33 (3x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz