Kultura

U mě dobrý pro seniory

Nový film Jana Hřebejka U mě dobrý pomůže seniorům.

U mě dobrý pro senioryV pražském kině Atlas se v polovině května uskutečnila benefiční předpremiéra nového filmu Jana Hřebejka U mě dobrý. Výtěžek z akce 290 400 korun byl věnován Domovu Sue Ryder a jeho projektu výstavby Centra Sue Ryder pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou.

U mě dobrý pro senioryK akci se připojila i firma Baťa, která uspořádala na svých webových stránkách aukci bot pánů Polívky a Schmitzera, které se podařilo z filmu uchovat. Boty byly pro Domov Sue Ryder vydraženy za 9 999,- a 10 999,- Kč a předány z rukou režiséra na pódiu před projekcí.

U mě dobrý pro senioryJan Hřebejk, režisér a patron Alzheimerovského centra, navázal na minulé předpremiéry svých snímků Pupendo, Horem pádem a dvě divadelní představení, na nichž se podařilo vybrat za stejným účelem celkem dva milióny korun. Na dostavbu centra, jehož budova je již zastřešena, je však zapotřebí shromáždit ještě dalších 27 miliónů.

U mě dobrý pro senioryJan Hřebejk a Petr Jarchovský označují tento film za čistokrevnou komedii ve stylu Pelíšků, které jsou z dosavadních sedmi natočených filmů této dvojice stále nejoblíbenější.U mě dobrý pro seniory Kromě osvědčené situační komiky prošpikované nezapomenutelnými hláškami sází Jan Hřebejk jako vždy na prvotřídní herecké obsazení.Kromě Bolka Polívky a Petra Formana, se kterými už točil, dal Hřebejk jedinečnou příležitost hlavní role Miroslavu Vladykovi, v netradiční roli se představí uznávaná charakterní herečka Lenka Vlasáková a na plátna kin se vrátí také Josef Somr.U mě dobrý pro seniory U mě dobrý se točilo na zajímavých místech hlavního města Praha, například na Smíchovském nádraží, zahrádkářské kolonii Libeňského ostrova, bleším trhu ve Vysočanech, na Vyšehradě nebo ve vile v Košířích pár bloků od domu, kde vznikaly právě Pelíšky.U mě dobrý pro seniory Film, který se točí kolem příběhu falešného kominíka, vysloužilého varietního kouzelníka, skořápkářů a jednoho velké snu strávit dovolenou u moře, má u Jana Hřebejka velké ambice.

Necelý týden od premiéry nového filmu Jana Hřebejka U mě dobrý, vychází také soundtrack s hudbou z tohoto filmu. Původní hudba, kterou složil Norbi Kovács, je proložena několika úryvky z filmu. Na CD je také uvedena skladba Francovka kapely The Plastic People of the Universe z alba Vožralej jak slíva a písnička Děvočka moja z alba Port Said skupiny RDM.

U mě dobrý pro senioryA pokud se vám oddechový film U mě dobrý Jana Hřebejka a Petra Jarchovského líbil, můžete s námi soutěžit o tričko a soundtrack k tomuto filmu. Soutěžní otázka zní:
Který film tandemu Hřebejk-Jarchovský byl nominován na Oscara?
a) Pelíšky
b) Pupendo
c) Musíme si pomáhat

Soutěž byla ukončena. Výhru získávají Zuzana Janštová, Praha 8, Ilona Nevečeřalová, Praha 8 a Kateřina Rohošková, Praha 4. Výherci budou informováni emailem.

Foto © Martin Špelda

Editor: Tereza Černá
Vytvořeno: 04.06.2008 09:11
Poslední změna: 02.07.2008 11:31

RSS

Hodnocení: 4.67 (27x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz