Společnost

Výjimečný svět houslí Pavla Šporcla

Jeden z našich nejrenomovanějších houslistů, Pavel Šporcl, odstartuje v červnu své turné po České republice.

Výjimečný svět houslí Pavla ŠporclaPavel Šporcl se vydává Výjimečný svět houslí Pavla Šporclana sérii koncertů, která nese název Vivaldi Tour 08 a při níž představí své úspěšné podzimní album Vivaldi - Čtvero ročních období. Za toto album Pavel Šporcl obdržel Zlatou desku Supraphonu za 5600 prodaných nosičů. Výběr názvu turné zároveň připomíná, že v letošním roce si připomeneme 330 let od narození Antonia Vivaldiho, jehož skladby se staly velmi oblíbenými a na koncertech často hranými.

Společně se smyčcovým orchestrem Collegium Českých filharmoniků zavítá Pavel Šporcl do celkem dvaadvaceti míst v Čechách a na Moravě. A nebudou to místa ledajaká. Tentokrát si Pavel Šporcl pro své koncerty vybral prostory zcela netradiční, a to kostely, kde bude mít možnost poslechnout si Vivaldiho hudbu Výjimečný svět houslí Pavla Šporclana šest tisíc posluchačů. Talentovaný houslista se tak Výjimečný svět houslí Pavla Šporclasnaží přilákat milovníky hudby do zajímavých míst, kam by možná za normálních okolností nezavítali.

Generálním partnerem turné houslisty je již sedmým rokem pojišťovna Generali, u níž má Pavel Šporcl pojištěnou nejen svoji rodinu, ale i housle a dokonce své ruce, které dokáží vykouzlit čarovné tóny

Pavel Šporcl s Lilly
Pavel Šporcl s Lilly

Výjimečný svět houslí Pavla ŠporclaManželka Bára Kodetová s dcerou Violetou
Manželka Bára Kodetová s dcerou Violetou

Editor: Janinka
Vytvořeno: 04.06.2008 08:48
Poslední změna: 23.08.2008 10:38

RSS

Hodnocení: 4.60 (10x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz