Kultura

Pražská muzejní noc

Pražská muzejní noc oslaví v roce 2008 jubilejní 5. narozeniny.

Pražská muzejní nocPátá Pražská muzejní noc se koná v sobotu 14. června 2008 od sedmé hodiny Pražská muzejní nocvečerní do jedné hodiny po půlnoci. Stejně jako v předchozích letech budete mít možnost navštívit zcela netradičně v noci řadu pražských muzeí, galerií, kulturních památek a zúčastnit se bohatého doprovodného programu s divadelními představeními, filmovými projekcemi, uměleckými performancemi, komentovanými prohlídkami, ukázkami unikátů a kuriozit z jindy veřejnosti nepřístupných sbírek.

Pražská muzejní nocPražské muzejní noci se letos účastní rekordních 25 institucí a 51 objektů, přičemž celá řada z nich prezentuje nové objekty či expozice. Vstup do všech objektů podílejících se na muzejní noci je zdarma, s výjimkou objektů Pražské informační služby a Národní kulturní památky Vyšehrad, kde se platí symbolické vstupné.

Pražská muzejní nocPro návštěvníky budou den dopředu a v průběhu akce připraveny informační stany, které jsou umístěny před hlavní budovou Národního muzea a před Rudolfinem na Náměstí Jana Palacha. Zdarma jsou zde k dispozici informační materiály a brožurky s detailním programem jednotlivých muzeí. Doprava zvláštními muzejními autobusovými linkami mezi všemi lokalitami s centrální přestupní stanicí na Náměstí Jana Palacha je během Pražské muzejní noci díky Dopravnímu podniku hl. m. Prahy opět zdarma.

Pražská muzejní nocPražská muzejní noc je již pevnou a pravidelnou součástí kulturní tváře hlavního města České republiky a Praha se tak směle řadí mezi ostatní evropské metropole, které své kulturní dědictví uložené v muzeích prezentují tímto netradičním a návštěvnicky atraktivním způsobem. Pražská muzejní nocPražská muzejní noc se tak již během pouhých pěti let stala jednou z výjimečných a vyhledávaných aktivit metropole, charakterizujících pražský kulturní a společenský život.

Pražská muzejní nocLetos je Pražská muzejní noc potřetí součástí Festivalu muzejních nocí, pořádaného na celorepublikové úrovni během měsíců května a června 2008, který se snaží představit muzejní instituce v České republice v nezvyklé a atraktivní prezentační podobě. Pražská muzejní noc je přitom zakončením a vyvrcholením celého festivalu.

Více se o programu Pražské muzejní noci dozvíte na oficiálních webových stránkách.

Foto archiv redakce z Pražské muzejní noci 2007

video video

Editor: Janinka
Vytvořeno: 02.06.2008 09:07
Poslední změna: 12.06.2008 07:59

RSS

Hodnocení: 5.00 (9x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz