Společnost

Nová cyklotrasa na Táborsku

Teplé slunečné počasí láká do přírody a také na projížďky na kole. Proto byl 1. červen 2008 dobrým důvodem k otevření cyklotrasy Bohemia na Kozím hrádku u Tábora.

Nová cyklotrasa na TáborskuNejen turističtí nadšenci si v sobotu 1. června 2008 přišli na své v areálu Kozího hrádku na Táborsku. V okolí této památky z husitského období totiž byla slavnostně otevřena nová cyklotrasa Bohemia, která byla vybudována z iniciativy značky Bohemia Chips. Od zříceniny Kozí hrádek nyní povede Bohemia cyklotrasa
Od zříceniny Kozí hrádek nyní povede Bohemia cyklotrasa
Všichni přítomní si mohli vyzkoušet několik netradičních zábavných cyklistických i necyklistických soutěžních disciplín. Do slavnostního odpoledne i sportovního zápolení se zapojily také známé české osobnosti, mezi nimi Klára Doležalová, Jolana Voldánová, David Suchařípa, Ivana Jirešová, Radka Fišarová, Vlasta Horváth, Jitka Zelenková, Viola Ottová, Michal Holán nebo Kateřina Langerová.

Nová cyklotrasa na TáborskuA jaké byly soutěžní úkoly? Opravdoví labužníci mohli otestovat své chuťové buňky v ochutnávce různých druhů chipsů se zavázanýma očima. Aktivní sportovci prověřili své cyklistické schopnosti v takových disciplínách, jako Nová cyklotrasa na Táborskunapříklad při opičí dráze nebo slalomu mezi pytlíky chipsů. Na své si přišli i technicky zdatní závodníci. Svůj talent a um mohli prokázat při skládání kola na čas. Na výběr bylo velké množství disciplín, a tak si mohl každý vybrat tu svoji. Pro nejšikovnější a nejrychlejší závodníky byly připraveny zajímavé a chutné ceny od značky Bohemia. Pro návštěvníky této sportovní akce byl připraven také zajímavý doprovodný program. Své cyklistické umění v exhibičním představení předvedl Jan Sladký. Vlasta Horváth si pro přítomné hosty připravil několik písní ze svého repertoáru.

Všichni závodníci soutěžili s plným nasazením, proto byly celkové výsledky do poslední chvíle nejasné. Celé startovní pole bylo nakonec rozděleno do dvou skupin a vyhlášena byla zvlášť mužská a ženská kategorie. Nová cyklotrasa na TáborskuV mužské kategorii získal nejvíce bodů Michal Holán a odnesl si první cenu v podobě čtyř kartonů chipsů Bohemia. Nová cyklotrasa na TáborskuPomyslnou stříbrnou příčku a tři kartony chipsů získal cyklistický nadšenec David Suchařípa. Na dvou kartonech brambůrků Bohemia si pochutná Vlasta Horváth, který se umístil na třetím místě. V dámské kategorii se na prvním místě umístila Klára Doležalová, která svým celkovým bodovým ohodnocením zahanbila i mnohé mužské závodníky. Na druhém místě skončila Kateřina Langerová, a tak si spolu s Michalem Holánem, který vyhrál pánskou kategorii odvezli domů celkem sedm kartonů chipsů. Bronzovou příčku obsadila Ivana Jirešová, která na Kozí hrádek přijela se dcerou Sofinkou. Brambůrkové překvapení bylo připraveno i pro všechny nejmenší závodníky.

„Moc se mi na Kozím hrádku líbilo a skvěle jsem si tento sportovně zábavný aktivní den užil. Nejvíc se mi líbila disciplína skládání a rozkládání kola na čas. Navíc jsem v ní dosáhl nejlepšího času. Velice mě potěšilo celkové vítězství v mužské kategorii, i když jsem ho vůbec nečekal. Nová cyklotrasa na TáborskuKonkurence v podobě Davida Suchařípy byla opravdu velká. Nová cyklotrasa na TáborskuJako výhru si odvážíme domů auto plné chipsů Bohemia", nechal se slyšet Michal Holán.

„Ze všech závodníků jsem měla nejtěžší pozici, protože jsem všechny disciplíny zahajovala. Ostatní závodníci tak již mohli jen vylepšovat mou strategii. Přesto jsem do všech disciplín dala maximum a snažila jsem se podat co nejlepší výkon. Vítězství v ženské kategorii mě příjemně překvapilo. Nejobtížnější pro mě byla technická disciplína skládání a rozkládání kola. Nová cyklotrasa na TáborskuNejlepšího výsledku jsem dosáhla v chuťovém testu, ve kterém se rozlišovaly příchutě jednotlivých druhů brambůrků Bohemia", řekla po skončení závodu vítězka ženské kategorie Klára Doležalová.

Kromě zábavných soutěžních disciplín bylo odpoledne věnováno také oficiálnímu otevření cyklotrasy Nová cyklotrasa na TáborskuBohemia, která byla vybudována z iniciativy společnosti Intersnack. Slavnostního přestřižení pásky se ujal David Suchařípa a Ivana Jirešová spolu s marketingovou manažerkou společnosti Intersnack, Lenkou Pošarovou. „Dnešní krásný slunečný den jsme si spolu s dcerou Sofinkou moc užili. Nová cyklotrasa na TáborskuNejvíce mě pobavila necyklistická disciplína skákání v pytli. V té jsem spolu s Davidem Suchařípou a Michalem Holánem dosáhla nejlepší času. K cyklistice mám kladný vztah, i když v současné době se jízdě na kole moc nevěnuji. V blízké budoucnosti ale plánujeme stěhování za Prahu, kde jsou perfektní cyklistické trasy, a tak se těším až spolu se Sofinkou vyrazíme na kolo", řekla Ivana Jirešová.

„Jižní Čechy se mi velice líbí a okolí Kozího hrádku je mi dobře známé. Je tu moc příjemné prostředí, jsem moc rád, že značka Bohemia Chips přispěla k vybudování tak krásné Nová cyklotrasa na Táborskucyklotrasy se spoustou míst k odpočinku a k občerstvení, kde se každý může pokochat nádhernou přírodou. Akce se mi líbila a byla tady moc příjemná parta lidí. Nová cyklotrasa na TáborskuMěl jsem tu spoustu přátel a kolemjdoucí byli také velmi vstřícní. Jsem se moc rád, že jsem mohl soutěžního zápolení zúčastnit a přispět tak k celkově vydařenému dni", dodal David Suchařípa.

Foto 3p3 Consulting

Nová cyklotrasa na TáborskuNová cyklotrasa na TáborskuNová cyklotrasa na TáborskuNová cyklotrasa na Táborsku

Editor: Janinka
Vytvořeno: 01.06.2008 12:34
Poslední změna: 04.06.2008 02:38

RSS

Hodnocení: 4.56 (16x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz