Kultura

Koncert Persian&Flamenco fusion - Shahab Tolouie

První prezentační koncert Ethno-Flamenco v České republice.

    Shahab Tolouie - vynikající všestranný hudebník, virtuózní kytarista, skladatel a fenomenální  zpěvák  Shahab Tolouie (Autor: Hannach)
Autor: Hannach
Shahab Tolouie
původem z Iránu. Jeho hudbu charakterizuje nejen osobitá technika, ale spojení prastaré perské hudby s prvky flamenca. Tento multikulturní inováční styl, který je originálním příspěvkem do žánru world music, někdy se označuje jako „Ethno-Flamenco" nebo „Persian Flamenco fusion". Svou hudební prezintaci Shahab obohacuje klasickou i současnou perskou poezií.

   Pozoruhodnou součástí hudebního projevu Shahaba je jeho charismatický zpěv - velmi svérázný, silný, krásně zabarvený hlas a nenapodobitelný styl.

    Jako multiinstrumentalista ovládá také rozmanité tradiční perské nástroje - např. setar, tanbour, delrobu, laud, daf a dammam.

    Jedinečný styl Shahaba Tolouie  vzbudil pozornost u mnoha významných íránských hudebníků a s řadou z nich Shahab také spolupracoval - například s legendou íránské tradiční hudby Mistrem Shahramem Nazerim, společně koncertoval s Kamranem Kamkarem. U Abolhassana Saby studoval jazzovou hudbu.

  Shahab Tolouie with Paco De Lucia (Autor: N.Boiko)
Autor: N.Boiko
Shahab Tolouie with Paco De Lucia
V současnosti Shahab Tolouie žije a pracuje v Evropě, kde vystupoval s řadou velkých muzikantů, jako jsou Tommy Emmanuel, Dylan Fowler, Peppino D´Agostino, Andrea Benzoni a Oscar Guzmán...

   Koncerty Shahaba Tolouie mají velmi osobitou atmosféru. Jeho originální talent, perfektní technika, velká energie a radost z hraní je to, co přináší posluchačům fantastický zážitek, o čemž se můžete přesvědčit osobně pokud navštivite jeho první prezentační koncert v České republice, který se bude konat v Kostelu Jana Křtitele na Prádle 22.05.08 v 19.30, na adrese Říční 6, Praha-Malá Strana.

Editor: Rakova
Vytvořeno: 03.05.2008 07:09
Poslední změna: 03.05.2008 08:06
web: http://www.shahab-tolouie.com

RSS

Hodnocení: 4.87 (31x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz