Kultura

Seal v Praze

Zpěvák Seal přijede do Prahy představit své nejnovější album System na koncertě, který se uskuteční 8. července 2008 v Areně HC Sparta Praha.

Seal v PrazeLondýňan Seal, cenami Grammy oceněný zpěvák, textař a skladatel se poprvé objevil na britské housové scéně počátkem 90. let, kdy napsal text a nazpíval hit Killer z roku 1990 pro houseového producenta jménem Adamski. Seal v PrazeNásledoval single Crazy, který se dostal do Top 10, a Seal se dočkal nadšeného kritického i posluchačského ohlasu. Jeho čtyři komerčně úspěšná alba představila posluchačům osobitou fúzi soulu, popu, rocku a R&B. Nyní přijíždí do Prahy představit své nejnovější album System, jež vydal na konci roku 2007 ve spolupráci s britským hudebníkem a skladatelem Stuartem Pricem, který byl spoluautorem a producentem  Madonnina alba  Confessions on a Dancefloor  i autorem  remixů pro No Doubt a Coldplay.

Album System je plný silných melodií, které vás Seal v Prazechytí a nepustí, a jeho syntezátorové vrstvy se svižnými beaty jsou prozvoněny akustickými kytarami a občas zdrsněny těmi elektrickými. „Chtěl jsem se vrátit ke kytaře, k prvnímu nástroji, na který jsem složil hity Crazy a Killer, tedy k základům toho, co opravdu rád dělám." Základní ingredience Sealovy fúze, tedy soul, pop, rock a rhythm'n'blues, se nezměnily, snad jenom jejich vzájemný poměr. Seal v PrazeSeal zůstává svůj a jeho křehký soulový projev zůstává nenapodobitelný. Vždyť hity z nového alba již dobily první místa českých hitparád.

Jeho hudba má nepopíratelnou uměleckou hodnotu, což se většinou u umělců tvořících v podstatě taneční či popovou hudbu nedá tvrdit. Může za to především Sealův skladatelský talent, úžasný hlas a mimořádné hudební cítění. Sám zpěvák dokáže složit nápadité melodie, které obsahují často i různé hudební vychytávky ukryté pod obalem jeho písní. Když se navíc zaposloucháte do jeho textů, musíte uznat, že Seal v Prazetaké nejsou hloupé a i tím se řadí nad většinu žánrově spřízněných interpretů. Sealův hlas, jeho lehce chraptivý baryton, který se stal poznávacím znamením takových hitů jako jsou  Prayer for the Dying, Kiss From a Rose a Don't Cry znásobuje snovou atmosféru v nových skladbách  Swoosh,nAmazing (první singl alba System) a  Wedding Day, emocionální baladě, kterou Seal složil toho rána, kdy se oženil se supermodelkou Heidi Klum, se kterou má tři děti.

Vstupenky na pražský koncert Seala můžete zakoupit již nyní v síti Ticketportal, Ticketpro a Ticket-art v cenových relacích od 1600 Kč ve VIP zóně až po 700 Kč ke stání.

Foto Makroconcert

Editor: Janinka
Vytvořeno: 28.04.2008 10:51
Poslední změna: 05.05.2008 09:26

RSS

Hodnocení: 4.77 (22x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz