Společnost

Juraj Jakubisko natočil videoklip o Čachtické paní

Režisér Juraj Jakubisko se chystá uvést v červenci 2008 na filmovém festivalu v Karlových Varech světovou premiéru filmu Bathory o Čachtické paní. Ke svým 70. narozeninám si nadělil videoklip k ústřední písni filmu s názvem Môj Bože.

Juraj Jakubisko s Katarínou Knechtovou
Juraj Jakubisko s Katarínou Knechtovou
Režisér Juraj Jakubisko 30. dubna 2008 oslavil své 70. narozeniny, k nimž si nadělil videoklip k písni Môj Bože, který natočil se zpěvačkou Katkou Knechtovou ze skupiny Peha. Píseň je titulní skladbou k Jakubiskovu novému filmu Bathory a byla Katarína Knechtová si vyzkoušela také krvavou lázeň jako hraběnka Bathory
Katarína Knechtová si vyzkoušela také krvavou lázeň jako hraběnka Bathory
premiérově uvedená na slovenském udělování Slavíků. Od té doby se z písně Môj Bože stal na Slovensku mimořádný hit. Na písni se kromě Kataríny Knechtové podílel také hudební skladatel Jan Jirásek.

„S Katarínou jsem se potkal úplně náhodou, asi na nějaké společenské akci," objasňuje Jakubisko zrod písně. „Strávili jsme spolu několik hodin povídáním o životě kněžny Bathoryové. Po čase se Katarína ozvala a přinesla tuto krásnou píseň, při jejímž skládání se nechala inspirovat náboženskými žalmy ze středověku." Katarína Knechtová jako hraběnka Bathory
Katarína Knechtová jako hraběnka Bathory
Hlavní úlohu tedy tentokrát nehrála britská herečka Anna Friel, představitelka filmové Bathory, ale Katka Knechtová, která je mimochodem Anně Friel velmi podobná. Při natáčení videoklipu byly použity originální rekvizity z filmu i původní kostýmy.

Kromě Juraje Jakubiska na klipu pracovali i další členové původního štábu filmu Bathory: za kamerou nestál nikdo jiný než kameraman F. A. Brabec, o kostýmy se starala Jarka Pecharová a o masky Jana Radilová. Katka si své užila nejen v těžkých kostýmech, ale nevyhnula se ani „krvavé" lázni. Režisér Juraj Jakubisko s kameramanem F. A. Brabcem nad krvavou lázní
Režisér Juraj Jakubisko s kameramanem F. A. Brabcem nad krvavou lázní
Natočené záběry budou ještě doplněny scénami s filmu z Čech i Slovenska. Nový klip bude uveden do TV za měsíc, přičemž titulní píseň můžeme slyšet již nyní v českých rádiích.

Film Bathory bude mít celosvětovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 5. července 2008, kde si Juraj Jakubisko převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. V kinech se film Bathory začne promítat od 10. července 2008.

Foto Universal Music

Editor: Janinka
Vytvořeno: 25.04.2008 09:26
Poslední změna: 06.05.2008 08:58

RSS

Hodnocení: 4.72 (114x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz