Společnost

Praha z ptačí perspektivy

Máte pocit, že už Prahu dokonale znáte z každého pohledu? Přesvědčíme Vás, že to tak určitě není.

Praha z ptačí perspektivyPohledy na Prahu jsou Praha z ptačí perspektivyúžasné ze všech míst. Miliony turistů přijíždějí každoročně do Prahy, aby z Karlova mostu uviděli okouzlující panorama Hradčan s Pražským hradem, jiní šplhají za výhledy na Prahu na Petřínskou rozhlednu. Kdo chce vidět všechny pražské most, zajde na Letnou ke kyvadlu. Z Vyšehradské skály můžete zase obdivovat Vlasta Korec si let užíval
Vlasta Korec si let užíval
řeku Vltavu s panoramatem Hradčan.

V letošním roce ovšem můžete Malou Stranu vidět zcela jinak, a to z ptačí perspektivy. U Karlova mostu za Hergetovou cihelnou se totiž Praha z ptačí perspektivyvznáší do výšky sedmdesáti metrů balón, ze kterého můžete přehlédnout prejzové střechy Malé Strany, Staré město a Josefov. Poznáte, jak ze shora vypadá Karlův most, Poslanecká sněmovna, Rudolfinum a mnohé zahrady Malé Strany.

Letošní sezónu odstartoval balón s mnoha známými českými tvářemi. A jak se jim výlet do výšek líbil? Vyhlídkový let na Kampě si nejvíce užil moderátor Vlasta Korec, který byl pohledem na Prahu z výšky naprosto unesen a hned se dožadoval permanentky na lety balónem. Praha z ptačí perspektivyNemohl si totiž vynachválit pohodu oproti klasickému letu balónem, protože Míše Dolinové se po přistání trochu zamotala hlava
Míše Dolinové se po přistání trochu zamotala hlava
tady je vděčný za lano, které nedovolí, aby balón odletěl. Náročné okamžiky s dramatickým přistáváním na stromě nebo v řece se tedy nekonají. I herec a tanečník Roman Vojtek let balónem všem určitě doporučuje, protože Praha shora je krásná a vidíte ji přesně z jejího středu od Vltavy. Míša Dolinová nasedla do balónu poté, co prohrála sázku s kolegou, hercem Ivanem Vyskočilem. Vsadila se totiž, že hra Oskar se v divadle Metro bude hrát Praha z ptačí perspektivymaximálně dva roky, a protože už je Oskar na scéně divadla třetí sezónu, musela Míša svému slibu dostát. Let balónem se jí sice zamlouval, protože z výšky sedmdesáti metrů pěkně Praha z ptačí perspektivyviděla všechny malostranské hospody, ale po návratu na zem se jí přeci jen trochu zamotala hlava a podlomila kolena. Ještě štěstí, že byla přítomna záchranná hlídka AntiEthanolu, která ji společně s Ivanem Vyskočilem poskytla rychlou první pomoc.

Praha z ptačí perspektivyNyní se můžete kochat při vyhlídkovém letu balónem nádhernými pohledy na Kampu a Malou Stranu a její malebná zákoutí i vy, a to vždy od pondělí do čtvrtka Praha z ptačí perspektivyod 13 do 21 hodin a od pátku do neděle od 13 do 22 hodin při příznivých letových podmínkách. Balón najdete v ulici Cihelná za restaurací Hergetova cihelna.

Pro naše čtenáře jsme připravili soutěž o výlet balónem vzhůru nad Prahu.
Naše otázka zní: Do jaké maximální výšky vás vynese balón Praha z ptačí perspektivyza Hergetovou cihelnou?
a) do 30 metrů
b) do 70 metrů
c) do 150 metrů

Soutěž o let balónem byla ukončena.
Správná odpověď je b) balón se vznáší do výšky 70 metrů.
Výherkyní soutěže se stala Iva Kočvarová z Prahy.

Praha z ptačí perspektivy

Editor: Janinka
Vytvořeno: 18.04.2008 10:00
Poslední změna: 06.05.2008 09:16

RSS

Hodnocení: 4.67 (18x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz