Společnost

Knihy s nápady na výlety

Právě vyšly dvě knihy s tipy na zajímavé výlety Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku a Na koni křížem krážem po Česku.

Knihy s nápady na výletyNakladatelství Knihy s nápady na výletyFragment vydalo v dubnu 2008 dva nové průvodce nejen pro turisty z oblíbené čtenářské edice Tipy na výlety. Jedná se o zcela nevšední tituly, a to o Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku od Radka Laudina a Na koni křížem krážem po Česku autorky Mileny Andrlové. S těmito průvodci máte možnost navštívit mnoho zajímavých a krásných míst po celé České republice.

Knihy s nápady na výletyNapadlo vás někdy, že byste se chtěli podívat na místa, kde se natáčely nejznámější pohádky, slavné filmy a nezapomenutelné televizní seriály? Světlana Nálepková i Petra Černocká nadšeně v průvodcích listovaly
Světlana Nálepková i Petra Černocká nadšeně v průvodcích listovaly
Chtěli byste vědět, jak si dané prostředí filmaři pozměnili pro natáčení? Rádi byste kochali jako se kochal doktor ve filmu Vesničko má středisková? Nebo byste se chtěli vykoupat v rybníce pod skalou jako malý Vašek z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny? Víte, kde prchal vrchní Josef Abrhám ve snímku Vrchní, prchni!? A kam se vydali tatínkové s dětmi na chalupu Apaluchu v nejoblíbenější komedii století S tebou mě baví svět? Filmoví nadšenci jezdí do jedné vlakové stanice a bedlivě pozorují, jak se změnila vlaková stanice z Ostře sledovaných vlaků. Nyní se můžete i vy vydat Knihy s nápady na výletypo stopách českého filmu s knihou Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku za hrdiny mnoha českých filmů. Radek Laudin se svojí knihou Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku
Radek Laudin se svojí knihou Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku
Průvodce přináší třicet tipů na výlety, včetně map, popisu okolí a řady dalších informací. Můžete tak na vlastní kůži zažít specifickou atmosféru, kterou vyzařují filmová místa. A třeba potkáte na romantické procházce k jezu v Malé Lečici Doubravku, která tu randila v Létu s kovbojem.

Dáváte přednost spíše sledování krás české krajiny z koňského hřbetu? Pro vás je tu pak průvodce Na koni křížem krážem po Česku, který Knihy s nápady na výletyvás provede místy, kde můžete obdivovat ušlechtilost a krásu koní a ti odvážnější se směle vyšvihnou do koňského sedla. Kniha přináší inspiraci i užitečné rady jak pro úplné začátečníky, tak i zkušené jezdce. Najdete v ní praktické rady, jak s ježděním začít, jaké vybavení budete potřebovat, jak se starat o koně a jaká pravidla platí na koňských Knihy s nápady na výletystezkách. Svůj výlet si v publikaci Na koni křížem krážem po Česku najde nejen jezdec, který si přeje zažítdobrodružství či dvojice toužící po romantické  Knihy s nápady na výletyvyjížďce, ale i zkušení koňaři tu naleznou nové trasy a stezky pro své putování na koních. Jednotlivé tipy na vyjížďky přitom obsahují popisy míst a zajímavosti z okolí, informace, kde si lze koně půjčit i informace o ubytování a ustájení. Jako vůbec první průvodce v české historii představuje nově vznikající značené jezdecké stezky.

Knihy Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku a Na koni křížem krážem po Česku byly slavnostně pokřtěny 17. dubna 2008 v Paláci knih Luxor v Praze. Knihy s nápady na výletyA protože se jednalo o filmová místa, nemohli na křtu samozřejmě chybět herci. Kmotrou knihy Nejznámější filmová místa křížem krážem po Česku Radka Laudina se stala filmová čarodějnice Saxana Knihy s nápady na výletyalias zpěvačka Petra Černocká a Honzík ze seriálové Arabely, režisér Ondřej Kepka. Knihu Na koni křížem krážem po Česku nemohl pokřtít nikdo jiný než obrovský milovník koní, herec Václav Vydra a zpěvačka a herečka Světlana Nálepková, která sice s ježděním na koni začala relativně nedávno, přesto ale už má řadu velmi zajímavých zkušeností, o které se podělila s účastníky křestu.

Malý Honzík z Arabely v podání Ondřeje Kepky vyrostl a stal se režisérem
Malý Honzík z Arabely v podání Ondřeje Kepky vyrostl a stal se režisérem
Knihy s nápady na výlety

Editor: Janinka
Vytvořeno: 17.04.2008 11:42
Poslední změna: 25.04.2008 10:06

RSS

Hodnocení: 5.00 (8x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz