Kultura

Leica Gallery Prague zahajuje aukcí svoji novou éru

Leica Gallery Prague plánuje v květnu otevření nové galerie ve Školské ulici č. 28 v Praze 1. Začátku na nové adrese předchází aukce, jejíž výtěžek má umožnit rekonstrukci a především další provoz znovuotevřené galerie.

Markéta Luskačová - Děvčátko a stará paní u moře
Markéta Luskačová - Děvčátko a stará paní u moře
Renomovaná fotografická galerie Leica Gallery Prague zakotví v nových prostorách a jejím prvním činem na nové adrese bude aukce fotografií, jejíž výtěžek má umožnit rekonstrukci a rozjezd   výstavní síně ve Školské ulici č. 28. Své práce, doplněné vzácnými díly z rozsáhlé galerijní sbírky, do ní poskytlo 90 předních českých fotografů. Na aukci se tak budou dražit například fotografie Viktora Koláře, Antonína Kratochvíla, Dany Kyndrové, Karla Cudlína, Markéty Luskačové, Dagmar Hochové, Zdeňka Lhotáka, Markéty Luskačové, Jana Saudka, Sáry Saudkové, Romana Sluky, Jindřicha Štreita, Adolfa Ziky nebo Roberta Vana.

Marián Beneš - White Family
Marián Beneš - White Family
„Aukce jsou nejen zábavné, ale skoro vždy představují dobrou příležitost, jak se dostat k vzácným či těžko dostupným dílům. Velmi si vážíme podpory všech fotografů, kteří nám své fotografie pro aukci věnovali a věříme, že  výtěžek z aukce nám  umožní alespoň částečně pokrýt  náklady na rekonstrukci a rozjezd galerie. Jsme rádi, že po svém tříletém putování „galerijním vlakem" zakotvíme ve stálých prostorách," říká ředitelka Leica Gallery Prague Jana Bömerová.

Angelo Božac - Alchymie
Angelo Božac - Alchymie
A jaký výstavní program galerie chystá? „Chceme prezentovat důležité práce mezinárodních autorů v porovnání s českými tvůrci," říká Bömerová, která do Prahy přivezla výstavy takových umělců  jako Helmut Newton, Sebastiao Salgado nebo René Burri. „Začátkem května, po dvouměsíční rekonstrukci, zahájíme výstavní činnost pohádkovou expozicí Cirkus od významné fotografky Sarah Moon, která je původem britskou fotografkou a filmařkou, v současné době žijící v Paříži. Proslavila zejména svými mysteriózními, impresionisticky laděnými snímky. Vernisáž plánujeme na 6. května 2008 a Sarah Moon se jí chce osobně zúčastnit. Následnou výstavu by měl doprovodit i dokumentární film Sarah Moon, věnovaný vystaveným fotografiím," dodává Jana Bömerová.

Díky mnoha  fotografům, kteří se rozhodli do aukce věnovat své snímky, i vzhledem k předpokládanému počtu účastníků dražby se aukce uskuteční 5. března 2008 v 18 hodin v Hotelu Josef v Rybné 20. Dražené snímky budou vystaveny od 1. do 4. března 2008 od 13 do 20 hodin ve vznikající výstavní síni ve Školské 28,  kde si je zájemci mohou ještě před aukcí prohlédnout.

Foto archiv Leica Gallery Prague

Editor: Janinka
Vytvořeno: 03.03.2008 11:34
Poslední změna: 04.03.2008 11:23

RSS

Hodnocení: 4.20 (5x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz