Společnost

Známé české krásky dražily své poprsí

Jak dražily krásné ženy své poprsí? V rámci charitativní aukce sádrových odlitků poprsí jedenácti slavnych českých a slovenských žen.

Bára s Vladimírem Franzem u modelu svého poprsí nazvaného Myšáci
Bára s Vladimírem Franzem u modelu svého poprsí nazvaného Myšáci
Akce Keep A Breast, při níž si dámy nechaly vyrobit Bára Nesvadbová jako tvář značky spodního prádla Luna
Bára Nesvadbová jako tvář značky spodního prádla Luna
sádrový odlitek svých ňader, se konala na pomoc v boji s rakovinou prsu. Výtěžek z dražby je věnován na konto Asociace mamodiagnostiků a neziskové organizace Mammahelp, která sdružuje ženy s diagnózou rakoviny prsu.

Odlitky poprsí slavných žen vyzdobili přední čeští umělci, a tak se vlastně dražila taková malá umělecká díla. S velkým náskokem zvítězilo poprsí fotografky Sáry Saudkové, které originálně vyzdobil fotograf Jan Saudek. Poprsí Sáry Saudkové se vydražilo za rekordních 170 tisíc korun. Bára Nesvadbová, Vladimír Franz a Ida Saudková
Bára Nesvadbová, Vladimír Franz a Ida Saudková
Druhé místo obsadila Alice Bendová, jejíž prsa byla oceněna na 80 tisíc korun. Na třetím místě skončila spisovatelka Bára Nesvadbová, jejíž dekolt vymodeloval a extravagantně pomaloval český malíř, skladatel a autor scénické hudby Vladimír Franz. Známé české krásky dražily své poprsíUmělecké poprsí Báry Nesvadbové bylo vydraženo za částku 70 tisíc korun. Majiteli se stali hned dva pánové, a to manažer Báry Nesvadbové Lumír Mati a Ondřej Sedláček z firmy Mod-Invest, jež je výhradním dovozcem spodního prádla značky Luna, které je spisovatelka tváří. Model poprsí Báry Nesvadbové s názvem Myšáci bude stylově vystaven v nove otevřeném obchode značky Luna v Myšák Gallery v pražské Vodičkově ulici.

Projektu Keep a Breast se zúčastnila i zpěvačka Helena Zeťová
Projektu Keep a Breast se zúčastnila i zpěvačka Helena Zeťová
Vedle jedenácti slavných poprsí se dražilo ještě umělecké dílo dvanácté, které bylo vytvořeno po vzoru slavných umělců, a to v rámci veřejné internetové soutěže o nejlépe umělecky ztvárněný odlitek prsou. Vítězkami se staly studentky gymnázia Mirka Tumpachová a Tereza Jeřábková.

Známé české krásky dražily své poprsíSlavné hrudníky byly vystaveny od poloviny října 2007 po českých a slovenských nákupních centrech a jejich dražba vynesla 735 tisíc korun a spolu s prodejem triček, náramků a kalendářů se částka vyšplhala téměř k milionu korun.

Známé české ženy se do akce Keep A Breast zapojily kvůli užitečnosti samotného projektu. Vždyť rakoviny prsu neustále přibývá, ženy přicházejí na vyšetření prsu pozdě a aby se žena cítila v krásném prádle sexy a sebejistě, musí být především zdravá.

Foto 2media.cz

Editor: Janinka
Vytvořeno: 27.12.2007 10:28
Poslední změna: 02.01.2010 10:45

RSS

Hodnocení: 4.33 (6x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz