Kultura

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavy

Chcete být milionářem? Stačí vám k tomu pouze vaše chytrá hlava, hodně trpělivosti a velké hravosti, které vám dohromady umožní složit puzzle s názvem Eternity II, představené 21.června 2007 v clubu Casina Monaco hotelu Corinthia Towers v Praze. Jedno z nejprodávanějších puzzle všech dob se po dlouhém očekávání vrátí 28. července 2007, a to spolu s fantastickou odměnou 2 milionů dolarů pro prvního úspěšného řešitele.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyPuzzle Eternity II je pokračováním puzzle Vladimír Čech a puzzle Eternity
Vladimír Čech a puzzle Eternity
Eternity I, které v roce 1999 fascinovalo tisíce lidí po celé Evropě. Šek na milion liber byl tehdy předán britskému studentovi Alexu Selbymu, který puzzle Eternity úspěšně složil za dobu „pouhých" osmnácti měsíců. Puzzle Eternity bylo vyvinuto vynálezcem Christopherem Moncktonem, bývalým poradcem Margaret Thatcherové.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyPrvní představení Eternity II proběhlo na londýnském hračkářském veletrhu 24. ledna 2007. Britský finalista soutěže o nejsilnějšího muže na světě před zraky shromážděného zástupu lidí zničil počítač, Vladimír Čech, Eva Žáková a RNDr. Jaroslav Flejberk s puzzle Eternity
Vladimír Čech, Eva Žáková a RNDr. Jaroslav Flejberk s puzzle Eternity
ve kterém bylo uloženo řešení puzzle Eternity II. Video z této události můžete shlédnout na internetových stránkách YouTube.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyDalší verze Eternity II bude uvedena do prodeje na celém světě přesně 28.7.2007, v Čechách mohou zájemci tuto hru poprvé začít řešit v tento den přesně minutu po půlnoci v Pardubicích, kde bude v prodeji na mezinárodním festivalu šachu, bridge a her Czech Open. Zástupkyně firmy EPEE CZ Eva Žáková
Zástupkyně firmy EPEE CZ Eva Žáková
V dalších dnech pak můžete hru zakoupit v Domě hraček, v síti hypermarketů Tesco, Ahold, Spar, Globus a v hračkářských řetězcích Pompo, Sparkys a Bambule. Na český trh toto slavné puzzle doveze firmy EPEE CZ, která se zabývá dovozem a distribucí  hraček jako jsou Želvy Ninja, Shrek, Harry Potter nebo dětské notebooky Želvík a Megabyte.

Vladimír Čech s jedním z dílků puzzle Eternity
Vladimír Čech s jedním z dílků puzzle Eternity
Puzzle přichází do České republiky poprvé a je předurčeno být jedním z nejúspěšnějších a nejzábavnějších produktů roku 2007. Očekává se, že prodej kolekce Eternity II překoná první sérii, a to nejen díky obrovské základně fanoušků, kteří se nemohou dočkat druhé příležitosti zkusit štěstí.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyPohádkovou výhru získá ten, kdo jako první správně propojí všech 256 dílků puzzle s barevnými vzory přes celý čtvercový herní plán. Napovíme, že šedé dílky musí čtverec lemovat na okrajích a dvojité šedé dílky v rozích. Na začátku je také třeba správně umístit startovací dílek, sám autor hry Christopher Monckton prozradil umístění prvního dílku číslo 139 přesně doprostřed herního plánu.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyNa první pohled vypadá hra Eternity II jako jednoduchá dětská skládačka, ovšem vezmeme-li v potaz, že hra obsahuje 256 dílků, dostaneme 256 na čtvrtou Ke konečnému řešení pomůže Stopa I
Ke konečnému řešení pomůže Stopa I
možností, což nakonec dává přes 4 miliardy pozic umístění dílků puzzle.

Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavyDalší dvě puzzle, nazvaná Stopa I (obsahující 72 dílků) a Stopa II (36 dílků), jsou pomocná. Při rozluštění každého z pomocných puzzle obdržíte informaci o umístění jednoho dílku ve  výherní verzi, což vás posune o krok blíže k výhře. Výherní puzzle je samozřejmě možné vyřešit i bez použití puzzlí pomocných. Puzzle Eternity II je tedy k dostání jako kolekce výrobků: hlavní výherní puzzle Eternity II má 256 dílků a jeho doporučená maloobchodní cena je 999 Kč. Další dvě pomocná puzzle Stopa I a II budou v prodeji za 499 Kč resp. 399 Kč.

Takto budou vypadat barevné geometrické díly puzzle Eternity II
Takto budou vypadat barevné geometrické díly puzzle Eternity II
A jak bude oznámen vítěz? Rozhodujícím dnem bude středa 31.12.2008, Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavykdy bude nalezen vítěz nebo vyhodnoceno částečné řešení hry. Pokud nikdo úplné řešení Eternity II nenalezne, hra bude pokračovat, event. bude vydána další Stopa. Přesně o rok později ve čtvrtek 31.12.2009 bude uzavřeno druhé kolo se stejnými podmínkami jako první. Do pátku 31.12.2010 bude probíhat třetí a zároveň poslední kolo, kdy se rozhodne o vítězi (vyhrát mohou i částečná řešení), který bude o výhře upozorněn poštou nebo e-mailem a zveřejněn na webových stránkách Eternity II a v London Times a New York Times. 

Eva Žáková s Jaroslavem Flejberkem
Eva Žáková s Jaroslavem Flejberkem
„Tisková konference s představením puzzle Eternity II proběhla 21.června 2007 v clubu Casina Monaco hotelu Corinthia Towers v Praze. Novináře dopolednem Přítomní novináři se přesvědčili, že složit puzzle není vůbec jednoduché
Přítomní novináři se přesvědčili, že složit puzzle není vůbec jednoduché
s puzzle provedl herec a moderátor Vladimír Čech společně s matematikem RNDr. Jaroslavem Flejberkem, zakládajícím členem klubu Mensa a odborníkem na hlavolamy a zástupkyní firmy EPEE CZ Evou Žákovou.

RNDr. Jaroslav Flejberk vysvětluje princip puzzle Eternity
RNDr. Jaroslav Flejberk vysvětluje princip puzzle Eternity
„Češi jsou z hlediska sbírání, vynalézání a luštění hlavolamů třetí nejlepší na světě, hned za Američany a Japonci. Věřím, že Eternity II vyřeší někdo z našich luhů a hájů," říká zakládající člen Mensa ČR a proslulý znalec hlavolamů RNDr. Jaroslav Flejberk. „Vyhrát může opravdu každý. Není nutné být například matematikem nebo odborníkem na počítače, pomůže totiž hlavně trpělivé zkoušení a intuice," dodává. Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavySám doktor Flejberk si bere hned po vydání puzzle měsíční dovolenou, aby se pokusil vyřešit onu správnou kombinaci puzzle Eternity II.

Eternity II je určeno muže i ženy všech generací. Je originálním typem na dárek a ideální volbou pro trénink logiky a odbourání každodenního stresu. Narozdíl od většiny puzzle, které lze složit jen jednou cestou, nabízí Eternity II několik možností řešení. Eternity II aneb puzzle pro chytré hlavy„Rozluštit Eternity II může kdokoliv, nezáleží na věku ani vzdělání. Může to být jak pětileté dítě, tak devadesátiletá babička," tvrdí tvůrce puzzle Christopher Monckton. „Podařilo se nám probudit nadšení mezi milióny lidí, kteří zkoušeli štěstí s první kolekcí Eternity a nemohou se dočkat druhé. Myslím, že mnoho z nich bude za pomoci internetu spolupracovat s dalšími a nakonec se o výhru rozdělí," doplňuje Monckton.

Oficiální web puzzle Eternity II i  s českou mutací naleznete na webových stránkách Eternity II.

Vyřešte Eternity II jako první a získejte 2 miliony dolarů právě vy.

Editor: Janinka
Vytvořeno: 21.06.2007 01:26
Poslední změna: 23.06.2007 08:44

RSS

Hodnocení: 4.49 (140x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz