Kultura

Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy Upgrade

Ve čtvrtek 5. dubna 2007 proběh v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí křest knihy a CD Ivana Mládka s názvem Zápisky šílencovy Upgrade.

Luděk Sobota a Ivan Mládek besedují
Luděk Sobota a Ivan Mládek besedují
V Paláci knih Ivan Mládek se svým neodmyslitelným banjem
Ivan Mládek se svým neodmyslitelným banjem
Luxor v prostorách u literární kavárny jsou již tradičně pořádána pravidelná literární setkání, autogramiády a besedy s autory knih. Tentokrát měli příchozí možnost být přítomni křtu staronové knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy.

Knihu a CD Zápisky šílencovy Upgrade pokřtil šampaňským Lenka Plačková
Lenka Plačková
Mládkův dlouholetý kamarád Luděk Sobota, kterého na křest doprovodila manželka Adriana. Při křtu zazněly známé pecky skupiny Banjo Band Ivana Mládka, s níž si společně zazpíval i Milan Pitkin. Zazpívala i věrná Mládkova družka Lenka Plačková V podání příchozí vyslechli písničku Včera večer u sila já to prvně zkusila. Následovala beseda s Ivanem Mládkem a také s vydavateli knihy Zápisky Zahrál Banjo Band Ivana Mládka
Zahrál Banjo Band Ivana Mládka
šílencovy Upgrade. Na závěr křtu si mnozí návštěvníci nenechali ujít možnost obohatit svůj výtisk knihy Zápisky šílencovy o podpis Ivana Mládka nebo také Luďka Soboty, který vtipně poznamenal, že lepšího šílence pro křest knihy si Ivan Mládek nemohl vybrat.

Kniha Zápisky šílencovy vyšla již 16. března u příležitosti 65. narozenin autora Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy UpgradeIvana Mládka. V knize se setkáte opět s typicky suchým Mládkovým humorem. Kniha je doplněna fotografiemi autorových obrazů, Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy Upgradekteré patří do malířského směru antiperspektivismu, který Ivan Mládek vytvořil.

Kniha Zápisky šílencovy vypráví příběhy a seznamuje čtenáře s úvahami duševně i fyzicky mírně vyšinutého Zuzana Hlaváčka, který nás v jednotlivých kapitolách postupně seznamuje se členy svojí značně potrhlé rodiny a s vlastními neopakovatelnými zážitky a postřehy z každodenního života. Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy UpgradeJednotlivé povídky vycházely v 70. letech na pokračování ve Svobodném slově a Mladém světě pod názvy Trilogie Úterý, Moje rodina a Láska, zrada, Macocha. V roce 1990 byly pak povídky vydány ve zkrácené podobě Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy Upgradev útlé brožurce pod názvem Zápisky šílencovy. Nyní, po třiceti letech, vycházejí poprvé v nezkrácené verzi s názvem Zápisky šílencovy Upgrade.

Ivan Mládek s knihou Zápisky šílencovy Upgrade
Ivan Mládek s knihou Zápisky šílencovy Upgrade
Ivan Mládek, absolvent Vysoké školy ekonomické, vystupoval ve skupinách Storyville Jazz, KTO, White Stars a Mustangové. V sedmdesátých letech se stal leadrem Banjo Bandu Ivana Mládka. Kdo by neznal hity Jožin z bažin, Hlásná Třebáň, Znojmo, vidím tě dvojmo, Medvědi nevědí nebo Zmalovaná. Příznivci televizních obrazovek Ivana Mládka znají z televizního pořadu Čundrcountry show.

Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy UpgradePokud jste křest knihy ani autogramiádu Ivana Mládka nestihli, zastavte se v Paláci knih Luxor, kde můžete knihu Zápisky šílencovy Upgrade zakoupit jako skutečný originál, tedy s Mládkovým podpisem.

Ale pospěšte si, protože knih je omezený počet.

Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy Upgrade

Manželka Luďka Soboty Adriana
Manželka Luďka Soboty Adriana
Křest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy UpgradeKřest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy UpgradeKřest knihy Ivana Mládka Zápisky šílencovy Upgrade

Editor: Janinka
Vytvořeno: 05.04.2007 08:24
Poslední změna: 06.04.2007 07:03

RSS

Hodnocení: 4.44 (9x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz