Sranda a veselosti - Perličky a překecy

Co znamená WC?

Dříve používali lidé méně zběsilé komunikační prostředky a proto asi nebylo tolik ďábelských zkratek. BTW jak to tedy vypadalo na počátku používání např. zkratky WC?

Jedna anglická dáma chtěla na začátku 20.století strávit nějaký čas na jistém letním bytě v Německu. Napsala tedy tamnímu venkovskému učiteli a v dopise se tázala na vše, i na pohodlí. Též chtěla vědět, mají-li v tom domě, kde chtěla bydlet, WC.

Učitel dobře neovládal angličtinu a neznal význam této zkratky. Zeptal se starosty, avšak ani ten nevěděl. Po dlouhém uvažování došel k závěru, že patrně jde o Wesley Church (kostel). A takto odepsal:

"WC se nachází sedm mil od našeho domu, v překrásné krajině, uprostřed jedlového háje. Jest otevřen dvakrát týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek. Chápu, že je to pro Vás nepříjemné, je-li Vaším zvykem chodit pravidelně, ale zajisté se přesvědčíte, že je to krásný výlet. Mnozí si s sebou berou oběd a zůstávají tam přes čas. V létě je obyčejně návštěvnost veliká, a proto bych Vám radil, abyste chodila brzy. Je tam šedesát míst k sezení, ale v případě opoždění je tam dosti místa i na stání. Doporučuji Vám návštěvy čtvrteční, neboť je v ten den varhanní doprovod. Po celém okolí jsou slyšet i ty nejjemnější zvuky. Opatřím Vám s radostí to nejlepší místo a bude mi potěšením sedavat vedle Vás.

P.S. Opomenul jsem dodat, že zpěvníky visí na dveřích."

Co znamená WC?

Autor: venkovský učitel
Editor: redakce
Vytvořeno: 05.10.2001 12:00
Poslední změna: 05.10.2001 12:00

RSS

Hodnocení: 4.24 (67x)
5-skvělé
4-dobré
3-průměr
2-nic moc
1-nepovedené



Copyright © mars69 2000-2024, webmaster@people.cz